detector.media
19.02.2017 15:47
Стець проти блокування соцмереж, але за регуляцію в інтернеті
Стець проти блокування соцмереж, але за регуляцію в інтернеті
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж.

Про це він сказав  в інтерв’ю «Цензор.net».

«Чи можна закрити доступ до соцмедіа в цій країні? Ні не можливо. З двох причин. Перше - це не врегульовано законодавчо. Друге - якщо ми почнемо це робити, де гарантія, що влада не добере смаку і не почне закривати все підряд? А може, інший скаже: "Закрий Фейсбук!"? Чи не буде такого. Інакше ми дограємося. Інтернет - це вільне поле», - сказав Юрій Стець.

У відповідь на питання журналістів «З сайтами справи йдуть інакше? Туди лізти можна?» міністр зауважив відмінність між діяльністю сайту і правами громадянина на обмін інформацією.

«Соцмедіа - це світ, де люди можуть обмінюватися інформацією. Якщо ти залазиш туди для того, щоб цензурувати (а це чиста цензура), ти цензуруєш не соцмережі, а конкретну людину, яка там поставила свій пост. Це вже наступ на речі, прописані в Конституції», - сказав Юрій Стець.

Водночас міністр вважає за потрібне мати певний регуляторний орган щодо доступу до певних сайтів в інтернеті.

«Що стосується окремих ресурсів. І там є все що завгодно: починаючи від дитячого порно, закінчуючи, ресурсами, які ведуть антидержавну політику. З огляду на те, що це не врегульовано жодним чином законами, є така штука, називається безсилля. Воно закінчиться тоді, коли парламенту буде запропоновано низку змін до Закону про інформацію, або будуть запропоновані нові закони. У «Доктрині», яку, я дуже чекаю, є розуміння, що цим потрібно займатися. Я буду вносити через Кабмін пропозиції з цього приводу.

Божевілля, яке твориться в інтернеті, - не може творитися. Але шашкою наголо теж не може бути. У мене є бачення, як це може бути. Це може бути щось на кшталт регуляторного органу, але в жодному є, наприклад, Наглядова рада, як на Суспільному ТБ: з представники політичних сил і громадських організацій. Це єдиний орган (я говорю про наглядову раду НСТУ), який користується довірою суспільства. Єдиний, який був обрана максимально прозоро. Іншого такого я не знаю», - зазначив він.

Нагадаємо, радник глави МВС Зорян Шкіряк ініціює ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», бо вони «є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY