Голова суду в Гомелі викручував блогерам руки, щоб відібрати телефон

Голова суду в Гомелі викручував блогерам руки, щоб відібрати телефон

30 Квітня 2017
1014

Голова суду в Гомелі викручував блогерам руки, щоб відібрати телефон

1014
29 квітня в суді Центрального району міста Гомеля, що в Білорусі, голова суду викручував блогерам руки, щоб відібрати телефон.
Голова суду в Гомелі викручував блогерам руки, щоб відібрати телефон
Голова суду в Гомелі викручував блогерам руки, щоб відібрати телефон

Про це повідомляє «Белорусский партизан».

Місцеві блогери Віктор Рубцов та Артем Шапар приїхали до суду, щоб вияснити, чому їм надіслали повістки до суду за 4 години до початку засідання. «Ми прийшли до секретарки на прізвище Волкова, щоб вона пояснила, чому прислала мені повістку за чотири години до суду», - зазначив Рубцов.
Чоловіки зайшли в секретаріат, де Рубцов почав відеозйомку за допомогою свого мобільного телефона. Несподівано до нього підійшов невідомий чоловік і вирвав телефон з рук. Після, викрутивши руку Шапарова, відібрав смартфон і у нього, а потім кинувся бігти. Блогери викликали міліціонерів. Коли ті приїхали, з'ясувалося, що агресивна людина - голова суду Центрального району Гомеля Григорій Дмитренко. Міліція взяла у блогерів пояснення. Пан Дмитренко повернув телефони власником. Блогери залишили записи в книзі скарг і пропозицій.

Інцидент стався після процесу над журналістами-фрілансерами Костянтином Жуковським і Андрієм Толчиним.
29 квітня в суді Центрального району Гомеля розглядалися справи журналістів-фрілансерів Костянтина Жуковського і Андрія Толчина за частиною 2 статті 22.9 КоАП. Всього на Жуковського було складено 4 протоколи, на Толчина - два. При цьому на один з епізодів звинувачення по одній і тій же статті міліціонери склали два протоколи - в різних РВВС.
У ході розгляду справи Андрій Толчин заявив клопотання про виклик до суду авторів протоколів.
Суддя Центрального району, Олеся Осипова, задовольнила заявлене клопотання і перенесла розгляд справи на 6 травня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1014
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду