detector.media
11.02.2017 12:39
МЗС України готує ноту з приводу затримання у Білорусі Сергія Жадана
МЗС України готує ноту з приводу затримання у Білорусі Сергія Жадана
Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що посольство України в Білорусі та МЗС Украіни готують ноту з приводу затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана.

Про це вона повідомила у своєму Facebook.  

«Тільки-но говорила з представником нашого посольства в Білорусі Валерієм Жигуном. Він підтвердив інформацію, що Сергія Жадана затримали в Мінську, що він провів ніч в Ленінському райвідділку міліціі в Мінську. Посольство тільки-но про це дізналося, бо, на жаль, родина не зверталася до них раніше, а білоруси не дали цієї інформації про затримання громадянина України, що, безумовно, є порушенням.

МЗС вже дало доручення, щоб працівники посольства супроводжували Сергія в аеропорт і до перетину кордону, про це тільки-но мені сказала заступниця міністра Лана Зеркаль», - повідомила Ірина Геращенко

За її словами Посольство і МЗС Украіни вже готують ноту з цього приводу.

«Це дійсно ганьба і пора жорстко ставити питання перед Мінськом про неприпустимість дій ФСБ, що в цей ганебний спосіб, через формування спільних чорних списків намагається таким чином погіршити і наші з білорусами двосторонні взаємини», - зазначила перша віце-спікерка Верховної Ради України.

Нагадаємо,  вчора, 10 лютого, у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації.  Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

Раніше в аналогічну ситуацію потрапив журналіст «Громадського ТБ Донбасу» Віталій Сизов, який вилетів до Білорусі, щоб висвітлювати роботу Тристоронньої контактної групи у Мінську. Його 1 лютого затримала місцева міліція. Згодом журналіста відпустили з вимогою покинути країну протягом 24-х годин.

На фото - Сергій Жадан

Фото: lb.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY