detector.media
22.12.2016 15:49
Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 300 тис. грн за пісню про російський флот
Нацрада оштрафувала радіо «Шансон» на 300 тис. грн за пісню про російський флот
22 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати радіо «Шансон» за трансляцію пісні, що вихваляє російський військово-морський флот.

Призначена Нацрадою позапланова перевірка радіо «Шансон» зафіксувала, що 2 листопада о 19:22 в ефірі радіостанції пролунала пісня Дениса Майданова «Тихий океан», у якій прославляється Військово-морський флот Російської Федерації.

На думку членів Нацради, це є пропагандою органів держави-агресора. Тому вони вирішили оштрафувати радіо «Шансон» на 25% розміру ліцензійного збору за «заклики до розв’язання агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі та ненависті». Орієнтовна сума штрафу становитиме близько 300 тис. грн.

Зауважимо, що це не перший випадок, коли Нацрада фіксує в ефірі радіо «Шансон» пісню з прославлянням держави-агресора. 14 серпня регулятор почув на «Шансоні» пісню Аріни Крамер «Сегодня все спокойно» («Спецназ»), у якій прославляється російський спецназ. 24 листопада Нацрада розглянула результати позапланової перевірки і вирішила пробачити радіо «Шансон» цей інцидент: регулятор узяв до відома наявність порушень і зобов’язав мовника більше їх не припускатися. Але станом на той момент уже була призначена позапланова перевірка через пісню Дениса Майданова.

Нагадаємо, що згідно з новими нормами законодавства, що набули чинності в листопаді 2016 року, за низку найбільших порушень (їх перелік визначений законом) Нацрада має накладати на мовників штраф у розмірі 25% ліцензійного збору, не застосовуючи перед тим санкцію попередження. За менш грубі порушення Нацрада може стягувати з мовників штраф у розмірі 10% або 5% ліцензійного збору, але тільки після оголошення мовникам попередження. Раніше Нацрада в усіх випадках Нацрада могла стягувати штрафи виключно після попередження.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY