Словенія надала Україні три аналогових передавача

Словенія надала Україні три аналогових передавача

12 Листопада 2016
1603
12 Листопада 2016
17:42

Словенія надала Україні три аналогових передавача

1603
Концерн РРТ здійснив ввезення та митне оформлення трьох аналогових телевізійних передавачів, отриманих в якості технічної допомоги від компанії Radiotelevizija Slovenija (Республіка Словенія).
Словенія надала Україні три аналогових передавача
Словенія надала Україні три аналогових передавача

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко у своєму Facebook.

«Щиро дякуємо нашим друзям та колегам з Республіки Словенії за допомогу в роботі по відновленню мовлення українських компаній на Сході Україні», - написав він.

Нагадаємо, у лютому Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телерадіомовлення при Міністерстві інформаційної політики (МІП) у звіті щодо відновлення мовлення в зоні АТО повідомила, що загалом на Донбасі було встановлено 46 передавачів.

При цьому Україна отримала у якості партнерської допомоги 9 аналогових телевізійних передавачів від Республіки Польща, 15 від Литовської Республіки, 3 від Латвійської Республіки та 9 від уряду Британії для Громадського радіо. Від Сполучених Штатів Америки отримано три FM-передавачі, які планується розмістити в зоні АТО, а також отримано один АМ-передавач.

У серпні тодішня заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова повідомила, що протягом 2015-2016 років для відновлення трансляції українських теле- і радіостанцій на Донбасі було встановлено 62 передавачі. За словами Тетяни Попової, робота з відновлення українського мовлення на Донбасі була розпочата у березні 2015 року. Перші 9 передавачів для встановлення на Донеччині і Луганщині були отримані від Польщі, наступні 15 – від Литви, згодом передавачі для України вирішила надати Латвія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду