detector.media
12.11.2016 17:42
Словенія надала Україні три аналогових передавача
Словенія надала Україні три аналогових передавача
Концерн РРТ здійснив ввезення та митне оформлення трьох аналогових телевізійних передавачів, отриманих в якості технічної допомоги від компанії Radiotelevizija Slovenija (Республіка Словенія).

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко у своєму Facebook.

«Щиро дякуємо нашим друзям та колегам з Республіки Словенії за допомогу в роботі по відновленню мовлення українських компаній на Сході Україні», - написав він.

Нагадаємо, у лютому Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телерадіомовлення при Міністерстві інформаційної політики (МІП) у звіті щодо відновлення мовлення в зоні АТО повідомила, що загалом на Донбасі було встановлено 46 передавачів.

При цьому Україна отримала у якості партнерської допомоги 9 аналогових телевізійних передавачів від Республіки Польща, 15 від Литовської Республіки, 3 від Латвійської Республіки та 9 від уряду Британії для Громадського радіо. Від Сполучених Штатів Америки отримано три FM-передавачі, які планується розмістити в зоні АТО, а також отримано один АМ-передавач.

У серпні тодішня заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова повідомила, що протягом 2015-2016 років для відновлення трансляції українських теле- і радіостанцій на Донбасі було встановлено 62 передавачі. За словами Тетяни Попової, робота з відновлення українського мовлення на Донбасі була розпочата у березні 2015 року. Перші 9 передавачів для встановлення на Донеччині і Луганщині були отримані від Польщі, наступні 15 – від Литви, згодом передавачі для України вирішила надати Латвія.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY