США передали Україні АМ-передавач для відновлення мовлення на Донбасі

США передали Україні АМ-передавач для відновлення мовлення на Донбасі

18 Лютого 2016
1490
18 Лютого 2016
18:08

США передали Україні АМ-передавач для відновлення мовлення на Донбасі

1490
Рада управлінців з питань мовлення США (Broadcasting Board of Governors – BBG) відгукнулась на звернення Міністерства інформаційної політики (МІП) України і передала через Посольство США в Україні АМ-передавач для відновлення українського мовлення на Донбасі.
США передали Україні АМ-передавач для відновлення мовлення на Донбасі
США передали Україні АМ-передавач для відновлення мовлення на Донбасі

Про це йдеться на офіційному сайті МІП.

Заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова висловила вдячність за надання передавача і запевнила, що обладнання найближчим часом буде встановлено на Донбасі.

«Ми вдячні BBG та Посольству США в Україні за системну підтримку і допомогу у напрямку відновлення мовлення на Донбасі. Зі свого боку гарантуємо встановити передавач та якнайшвидше забезпечити жителів регіону якісним українським мовленням», - сказала вона.

Нагадаємо, у лютому Комісія з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Міністерства інформаційної політики (МІП) України надала прифронтовому Торецькому району (Донецька область) передавач, що використовуватиметься для місцевого мовлення на контрольовану українською владою територію і частину тимчасово окупованої території регіону. Також у лютому в прифронтовому місті Авдіївці (Донецька область) встановлено два передавачі потужністю 100 Вт і 200 Вт для відновлення мовлення українських каналів «UA:Перший» та «До ТБ» (колишня Донецька ОДТРК) на 12 та 30 телеканалах. Також нещодавно було встановлено передавач, який дозволяє приймати програми каналу «1+1» у місті Попасній на Луганщині.

Відповідаючи на питання, чи можна охопити українським мовленням всі тимчасово окуповані території Донбасу, заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що це можливо зробити лише у середньохвильовому радіодіапазоні за допомогою потужних передавачів. Великі агломерації, такі як Донецьк й Луганськ, можливо, за її словами, покрити українським телерадіомовлення тільки з побудованих біля цих міст високих телевеж.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1490
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду