Для українського мовлення на Донбасі встановлено понад 60 нових передавачів  - Попова (ВІДЕО)

Для українського мовлення на Донбасі встановлено понад 60 нових передавачів - Попова (ВІДЕО)

18 Серпня 2016
1605
18 Серпня 2016
15:56

Для українського мовлення на Донбасі встановлено понад 60 нових передавачів - Попова (ВІДЕО)

1605
Заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова повідомила, що протягом 2015-2016 років для відновлення трансляції українських теле- і радіостанцій на Донбасі було встановлено 62 передавачі.
Для українського мовлення на Донбасі встановлено понад 60 нових передавачів  - Попова (ВІДЕО)
Для українського мовлення на Донбасі встановлено понад 60 нових передавачів  - Попова (ВІДЕО)

Про це вона сказала під час прес-конференції «Звіт роботи за результатами здійснених проектів на посаді заступника міністра інформаційної політики України» 18 серпня.

За словами Тетяни Попової, робота з відновлення українського мовлення на Донбасі була розпочата у березні 2015 року. Перші 9 передавачів для встановлення на Донеччині і Луганщині були отримані від Польщі, наступні 15 – від Литви, згодом передавачі для України вирішила надати Латвія.

Як повідомила заступниця міністра, за підсумками третього кварталу 2015 року було встановлено 40 передавачів, на кінець 2015 року – 50 передавачів.

«В нас зараз 62 встановлених передавачі», - повідомила Тетяна Попова.

Вона також додала оперативну інформацію щодо зведення телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область), яка повинна поліпшити українське мовлення на півночі області. За її словами, телевежа на горі Карачун в Донецькій області вже досягла висоти 50 м за 180-ти запланованих.

16 серпня у своєму Facebook Тетяна Попова написала: «Прогрес по будівництву телевежі на Карачуні. Встановлено перші 8 секцій. Висота вже майже 50 м. Залишилося встановити ще 16 секцій».

Нагадаємо, за словами Тетяни Попової, нова 136-метрова телевежа в Луганській області почне працювати пізніше, ніж вежа на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область), яку заплановано ввести в дію у вересні.  «Прийшла вежа від наших західних партнерів. Вона зараз там на етапі оформлення документів, тендерної процедури. Вона буде трохи пізніше, ніж Карачунська вежа», - повідомила вона.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду