NBC заявляє, що США готуються до кібервійни з Росією і зламали «систему командування Кремля»

NBC заявляє, що США готуються до кібервійни з Росією і зламали «систему командування Кремля»

5 Листопада 2016
1651
5 Листопада 2016
15:03

NBC заявляє, що США готуються до кібервійни з Росією і зламали «систему командування Кремля»

1651
У США повідомляють, що військові хакери Сполучених Штатів проникли в енергосистему Росії, телекомунікаційні мережі та «системи командування Кремля», зробивши їх уразливими для американських кібератак.
NBC заявляє, що США готуються до кібервійни з Росією і зламали «систему командування Кремля»
NBC заявляє, що США готуються до кібервійни з Росією і зламали «систему командування Кремля»

Про це повідомляє «Дзеркало тижня. Україна» з посиланням на NBC News.

Американський телеканал стверджує, що журналісти отримали інформацію високопоставленого чиновника розвідки і секретні документи, з якими редакції вдалося ознайомитися. Проникнення в російські системи зроблено для того, щоб зробити їх вразливими для кібератак, якщо США визнають за необхідне такі дії, сказав чиновник.

«Кіберзброя буде застосована лише в тому малоймовірному випадку, якщо на США буде здійснено значний напад», - сказав він.

Розвідка США не очікує, що Росія буде нападати на критично важливі об'єкти інфраструктури, що могло б стати актом війни, але вони очікують дрібні кібератаки, в тому числі можливий випуск підроблених документів і фальшивих акаунтів в соціальних мережах, призначених для поширення дезінформації.

У відповідь Міністерство закордонних справ Росії зажадало від США офіційної реакції на повідомлення ЗМІ про злам телекомунікаційних, енергетичних і «командних систем» Росії американськими хакерами, повідомляє «Радіо Свобода».

Представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що відсутність офіційної реакції з боку американської адміністрації означатиме «існування в США державного кібертероризму».

Водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що заходи для забезпечення інформаційної безпеки в Росії приймаються «на рівні, що відповідає поточного моменту».

«Заходи для забезпечення кібербезпеки та інформаційної безпеки приймаються на рівні, що відповідає поточного моменту, а також загрозам, що озвучуються на нашу адресу на офіційному рівні представниками інших держав», - заявив Пєсков ТАСС, коментуючи повідомлення ЗМІ, що російські телекомунікаційні мережі були зламані військовими хакерами США.

Нагадаємо, в Білому домі не виключають введення проти Росії додаткових фінансових санкцій за численні кібератаки на державні і партійні ресурси США. Канал NBC з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США готує кібератаку у відповідь на дії РФ.

Пізніше віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.

Водночас в організації WikiLeaks прокоментували чутки про підготовку США кібератаки проти Росії і заявили, що не вірять у підготовку такої операції.

Москва заявляє, що буде реагувати на плани ЦРУ щодо відповіді на кібератаки, у яких США звинувачують Росію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1651
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду