detector.media
05.11.2016 15:03
NBC заявляє, що США готуються до кібервійни з Росією і зламали «систему командування Кремля»
NBC заявляє, що США готуються до кібервійни з Росією і зламали «систему командування Кремля»
У США повідомляють, що військові хакери Сполучених Штатів проникли в енергосистему Росії, телекомунікаційні мережі та «системи командування Кремля», зробивши їх уразливими для американських кібератак.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня. Україна» з посиланням на NBC News.

Американський телеканал стверджує, що журналісти отримали інформацію високопоставленого чиновника розвідки і секретні документи, з якими редакції вдалося ознайомитися. Проникнення в російські системи зроблено для того, щоб зробити їх вразливими для кібератак, якщо США визнають за необхідне такі дії, сказав чиновник.

«Кіберзброя буде застосована лише в тому малоймовірному випадку, якщо на США буде здійснено значний напад», - сказав він.

Розвідка США не очікує, що Росія буде нападати на критично важливі об'єкти інфраструктури, що могло б стати актом війни, але вони очікують дрібні кібератаки, в тому числі можливий випуск підроблених документів і фальшивих акаунтів в соціальних мережах, призначених для поширення дезінформації.

У відповідь Міністерство закордонних справ Росії зажадало від США офіційної реакції на повідомлення ЗМІ про злам телекомунікаційних, енергетичних і «командних систем» Росії американськими хакерами, повідомляє «Радіо Свобода».

Представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що відсутність офіційної реакції з боку американської адміністрації означатиме «існування в США державного кібертероризму».

Водночас прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що заходи для забезпечення інформаційної безпеки в Росії приймаються «на рівні, що відповідає поточного моменту».

«Заходи для забезпечення кібербезпеки та інформаційної безпеки приймаються на рівні, що відповідає поточного моменту, а також загрозам, що озвучуються на нашу адресу на офіційному рівні представниками інших держав», - заявив Пєсков ТАСС, коментуючи повідомлення ЗМІ, що російські телекомунікаційні мережі були зламані військовими хакерами США.

Нагадаємо, в Білому домі не виключають введення проти Росії додаткових фінансових санкцій за численні кібератаки на державні і партійні ресурси США. Канал NBC з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США готує кібератаку у відповідь на дії РФ.

Пізніше віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.

Водночас в організації WikiLeaks прокоментували чутки про підготовку США кібератаки проти Росії і заявили, що не вірять у підготовку такої операції.

Москва заявляє, що буде реагувати на плани ЦРУ щодо відповіді на кібератаки, у яких США звинувачують Росію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY