США готують відповідь на російські кібератаки

США готують відповідь на російські кібератаки

15 Жовтня 2016
1273
15 Жовтня 2016
13:38

США готують відповідь на російські кібератаки

1273
Віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.
США готують відповідь на російські кібератаки
США готують відповідь на російські кібератаки

Про це повідомляє «Русская служба ВВС».

«У нас є можливості зробити це, і сигнал буде подано. Він (Путін. – Ред.) дізнається про це, і це станеться в той час, який виберемо ми, і за тих обставин, які матимуть найбільший ефект», - сказав Джо Байден в інтерв'ю телеканалу Ен-бі-сі, повна версія якого буде показана в неділю, 16 жовтня.

Минулого тижня міністерство внутрішньої безпеки США і управління національної розвідки випустили спільну заяву, в якій офіційно звинуватили російську владу в організації кібератак на американські політичні структури.

Розвідувальні відомства повідомили, що мова йде про публікації на сайтах DCLeaks і WikiLeaks електронного листування американських політиків, а також про діяльність хакера з ніком Guccifer 2.0, який взяв на себе відповідальність за злом серверів Демократичної партії США.

«Ми впевнені, враховуючи масштаб і складність цих атак, що санкціонувати ці дії могли тільки вищі російські державні особи», - йдеться в заяві. Метою кібератак в відомствах назвали спробу вплинути на електоральний процес.

Раніше американські спецслужби неодноразово звинувачували Росію в тому, що вона намагається вплинути на результат майбутніх президентських виборів, натякаючи при цьому, що Москва підтримує кандидатуру республіканця Дональда Трампа. При цьому, на думку Джо Байдена, Росія не має можливість докорінно вплинути на результат виборів. Москва усі звинувачення відкидає.

Нагадаємо, речник виборчої кампанії Гілларі Клінтон Браян Феллон написав у своєму Twitter про те, що Wikileaks допомагає Російській Федерації та зливає інформацію, підтримуючи кандидата від республіканців Дональда Трампа.

Фото: obozrevatel.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1273
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду