Рішення РНБО щодо загроз  інформаційній та кібербезпеці досі не ухвалене

Рішення РНБО щодо загроз інформаційній та кібербезпеці досі не ухвалене

20 Жовтня 2016
1569
20 Жовтня 2016
17:23

Рішення РНБО щодо загроз інформаційній та кібербезпеці досі не ухвалене

1569
Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) розробляє комплекс заходів з протидії гібридним загрозам, в тому числі - інформаційній та кібербезпеці. Після доопрацювання рішення буде подано на розгляд Президенту України.
Рішення РНБО щодо загроз  інформаційній та кібербезпеці досі не ухвалене
Рішення РНБО щодо загроз  інформаційній та кібербезпеці досі не ухвалене

13 вересня  відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України стосовно вироблення комплексу заходів і з протидії гібридним загрозам, в тому числі й інформаційним на Сході України, але рішення стосовно цього досі не ухвалено.

Про це йдеться у офіційній відповіді на запит народного депутата, члена Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики від Опозиційного блоку Юрія Павленка, який має в своєму розпорядженні редакція «Детектора медіа».

У відповіді зокрема зазначається, що РНБО виробляє комплекс заходів із протидії гібридним загрозам, заходів державної політики з відвернення загроз державному суверенітету тат відновлення територіальної цілісності України.

«Особливу увагу в зазначеному рішенні приділено питанню забезпечення інформаційної та кібернетичної безпеки. Пропозиції до рішення РНБО України були сформовані, зокрема, на основі результатів виїзного засідання в Луганську та Донецьку області Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова», – йдеться у відповіді РНБО.

Після того, як рішення буде доопрацьоване, воно доповідатиметься Президентові України.

Як писав «Детектор медіа», Юрій Павленко наприкінці вересня надіслав запит до РНБО, в якому зазначив, що інформаційна безпека України у вкрай вразливому становищі.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 13 липня, проаналізувавши виїзне засідання на Донбас 6-7 червня 2016 року, одноголосно проголосував за рішення «Про стан інформаційної безпеки в Луганській та Донецькій областях» і визнав його незадовільним.

Комітет відзначає, що державне управління інформаційною сферою у зоні проведення АТО на підконтрольних та непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей є незадовільним, таким, що не відповідає викликам інформаційної війни і не забезпечує адекватної протидії масштабній інформаційній спецоперації, яку потужно веде на Донбасі пропагандистська машина Кремля.

Члени Комітету вважають неприпустимим те, що впродовж тривалого часу (майже два роки) не вирішуються нагальні проблеми з відновлення і розбудови технічної інфраструктури поширення на підконтрольні та непідконтрольні території Луганської та Донецької областей аналогового і цифрового сигналу українських мовників.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду