Юрій Павленко: Інформбезпека України у вкрай вразливому становищі (ДОКУМЕНТ)

Юрій Павленко: Інформбезпека України у вкрай вразливому становищі (ДОКУМЕНТ)

26 Вересня 2016
1405
26 Вересня 2016
10:00

Юрій Павленко: Інформбезпека України у вкрай вразливому становищі (ДОКУМЕНТ)

1405
Із запитом до РНБО про критичний стан у сфері інформаційної безпеки та свободи слова в Україні звернувся член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, депутат Юрій Павленко
Юрій Павленко: Інформбезпека України у вкрай вразливому становищі (ДОКУМЕНТ)
Юрій Павленко: Інформбезпека України у вкрай вразливому становищі (ДОКУМЕНТ)

У документі, який є у розпорядженні «Детектора медіа», депутат пише про нформаційну безпеку України. За його словами, вона «перебуває у вкрай загрозливому становищі».

Особливу увагу він звертає на соціальні мережі, які сьогодні «мають більше важелів впливу на свідомість громадян ніж телебачення і радіо».

 «Активна пропагандистська робота тисяч т.зв. "ботів" агресора ведеться в таких соціальних мережах як Facebook та Вконтакте. У випадку із останнім ресурсом ситуація виглядає особливо загрозливою, оскільки по-суті він перебуває під впливом державних органів країни агресора і головне – знаходиться на другому місці за відвідування серед веб-ресурсів в Україні»,  – пише депутат у зверненні.

Крім того, зважаючи на тимчасову окупацію деяких територій України особливо уразливими, як вважає пан Павленко, на сьогодні залишаються прифронтові території та їх мешканці.

«Тому, особливу увагу захисту від впливу на свідомість наших громадян, як на всій території України, так і на зазначеній вище місцевості, мають забезпечити органи державної влади, які прямо чи опосередковано можуть допомогти у такій боротьбі»,  – пише він.

Депутат зазначає, що державне управління інформаційною сферою у зоні проведення АТО на підконтрольних та непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей є незадовільним, таким, що не відповідає викликам інформаційної війни і не забезпечує адекватної протидії масштабній інформаційній спецоперації, яку потужно веде на Донбасі пропагандистська машина Кремля.

З повним текстом документа можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 13 липня, проаналізувавши виїзне засідання на Донбас 6-7 червня 2016 року, одноголосно проголосував за рішення «Про стан інформаційної безпеки в Луганській та Донецькій областях» і визнав його незадовільним.

Комітет відзначає, що державне управління інформаційною сферою у зоні проведення АТО на підконтрольних та непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей є незадовільним, таким, що не відповідає викликам інформаційної війни і не забезпечує адекватної протидії масштабній інформаційній спецоперації, яку потужно веде на Донбасі пропагандистська машина Кремля.

Члени Комітету вважають неприпустимим те, що впродовж тривалого часу (майже два роки) не вирішуються нагальні проблеми з відновлення і розбудови технічної інфраструктури поширення на підконтрольні та непідконтрольні території Луганської та Донецької областей аналогового і цифрового сигналу українських мовників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1405
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду