detector.media
20.10.2016 17:23
Рішення РНБО щодо загроз інформаційній та кібербезпеці досі не ухвалене
Рішення РНБО щодо загроз  інформаційній та кібербезпеці досі не ухвалене
Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) розробляє комплекс заходів з протидії гібридним загрозам, в тому числі - інформаційній та кібербезпеці. Після доопрацювання рішення буде подано на розгляд Президенту України.

13 вересня  відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України стосовно вироблення комплексу заходів і з протидії гібридним загрозам, в тому числі й інформаційним на Сході України, але рішення стосовно цього досі не ухвалено.

Про це йдеться у офіційній відповіді на запит народного депутата, члена Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики від Опозиційного блоку Юрія Павленка, який має в своєму розпорядженні редакція «Детектора медіа».

У відповіді зокрема зазначається, що РНБО виробляє комплекс заходів із протидії гібридним загрозам, заходів державної політики з відвернення загроз державному суверенітету тат відновлення територіальної цілісності України.

«Особливу увагу в зазначеному рішенні приділено питанню забезпечення інформаційної та кібернетичної безпеки. Пропозиції до рішення РНБО України були сформовані, зокрема, на основі результатів виїзного засідання в Луганську та Донецьку області Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова», – йдеться у відповіді РНБО.

Після того, як рішення буде доопрацьоване, воно доповідатиметься Президентові України.

Як писав «Детектор медіа», Юрій Павленко наприкінці вересня надіслав запит до РНБО, в якому зазначив, що інформаційна безпека України у вкрай вразливому становищі.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 13 липня, проаналізувавши виїзне засідання на Донбас 6-7 червня 2016 року, одноголосно проголосував за рішення «Про стан інформаційної безпеки в Луганській та Донецькій областях» і визнав його незадовільним.

Комітет відзначає, що державне управління інформаційною сферою у зоні проведення АТО на підконтрольних та непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей є незадовільним, таким, що не відповідає викликам інформаційної війни і не забезпечує адекватної протидії масштабній інформаційній спецоперації, яку потужно веде на Донбасі пропагандистська машина Кремля.

Члени Комітету вважають неприпустимим те, що впродовж тривалого часу (майже два роки) не вирішуються нагальні проблеми з відновлення і розбудови технічної інфраструктури поширення на підконтрольні та непідконтрольні території Луганської та Донецької областей аналогового і цифрового сигналу українських мовників.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY