Через самоцензуру блогери можуть перестати писати онлайн – Дуня Міятович

Через самоцензуру блогери можуть перестати писати онлайн – Дуня Міятович

23 Вересня 2016
1244
23 Вересня 2016
11:53

Через самоцензуру блогери можуть перестати писати онлайн – Дуня Міятович

1244
У Варшаві на щорічному форумі ОБСЄ з людського виміру представник ОБСЄ з питань ЗМІ Дуня Міятович заявила про обмеження свободи слова серед блогерів та жінок-журналісток
Через самоцензуру блогери можуть перестати писати онлайн – Дуня Міятович
Через самоцензуру блогери можуть перестати писати онлайн – Дуня Міятович

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

«У минулому році мене турбували повідомлення, як багато блогерів і жінок-журналісток піддавалися нападам у зв'язку зі своєю роботою в соціальних мережах та ЗМІ. Багато блогерів і журналістів змушені займатися самоцензурою. Це свідчить про психологічний тиск, який може призвести до того, що блогери перестануть писати онлайн і передавати важливі новини», – заявила пані Міятович.

Вона нагадала, що й раніше попереджала про небезпечні наслідки прийняття законів проти тероризму і екстремізму для роботи журналістів. За її словами, ці закони не повинні бути за рахунок свободи слова та прав людини.

«Ситуація досі не покращилася. Наша власна безпека стала однією із загроз, як в регіоні ОБСЄ, так і інших країнах. Не минає й тижня, коли необхідне втручання моє або мого департаменту в питаннях безпеки, законодавства», – сказала вона.

Дуня Міятович також прокоментувала ситуацію зі свободою слова в Туреччині, Росії, Азербайджані, Сербії.

 «Росія. Безкарність залишається. Більше 30 злочинів щодо журналістів залишається без розслідування з боку органів влади», підкреслила вона.

Нагадаємо, 3 вересня у Беслані напали на журналіста «Новой газеты» Олену Костюченко та кореспондента видання «Такие дела» Діану Хачатрян. Після нападу у пані Костюченко діагностували забій мозку.

1 вересня в Беслані в ході висвітлення протестної акції матерів, діти яких загинули під час захоплення школи в 2004 році, Костюченко та Хачатрян затримали поліцейські. Пізніше журналісток відпустили. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1244
Читайте також
10.04.2019 11:00
Семен Астапов
«Детектор медіа»
2 216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду