Дуня Міятович на зустрічі в НСЖУ закликала не припиняти діалог українських і російських журналістів

Дуня Міятович на зустрічі в НСЖУ закликала не припиняти діалог українських і російських журналістів

11 Жовтня 2016
1517
11 Жовтня 2016
15:35

Дуня Міятович на зустрічі в НСЖУ закликала не припиняти діалог українських і російських журналістів

1517
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що результати, яких вдалося досягти за 2,5 року спільної роботи в питанні безпеки і захисту журналістів, свідчать про важливість діалогу української і російської журналістських спілок, які проходять під егідою ОБСЄ.
Дуня Міятович на зустрічі в НСЖУ закликала не припиняти діалог українських і російських журналістів
Дуня Міятович на зустрічі в НСЖУ закликала не припиняти діалог українських і російських журналістів

Про це вона сказала в рамках зустрічі з активом Національної спілки журналістів України (НСЖУ), яка відбулася 11 жовтня, повідомляє прес-служба Спілки.

«Ситуація зі свободою журналістів, з безпекою, відсутністю розслідувань резонансних справ про перешкоджання журналістській діяльності в Україні не дуже добра. Але завдяки розголосу і політичному резонансу вдається досягати значних результатів. Багато людей було звільнено. Я хочу подякувати Спілці журналістів за професіоналізм. Діалог – це важливі зусилля у часи війни», – сказала Дуня Міятович

Під час зустрічі в НСЖУ. Фото з Facebook Сергія Томіленка

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко проінформував, що в рамках зустрічей під егідою ОБСЄ розглядаються виключно питання безпеки журналістів, реагування на проблеми, з якими стикаються колеги. 

«Вести ці розмови непросто, але ми звертаємося і в критичних ситуаціях знаходимо порозуміння. Завдяки нашим зусиллям, наприклад, днями Союз журналістів Росії звернувся до керівництва ФСБ з вимогою надати пояснення щодо затримання українського журналіста Романа Сущенка у Москві», – прокоментував він. 

Дуня Міятович наголосила, що українській медіаспільноті дуже важливо і надалі співпрацювати з міжнародними журналістськими організаціями. 

«На міжнародній арені українська Спілка журналістів є відомим і надійним партнером. Я говорю не через ввічливість, а за тими результатами, яких ми досягли за останні 2,5 року», – наголосила вона. 

Учасники зустрічі висловили своє бачення щодо зустрічей на майданчиках ОБСЄ. 

На думку журналістки з Криму Олени Юрченко, в будь-якому разі треба шукати шляхи спілкування, донесення інформації, адже не можна просто так залишити мільйони людей, які зараз вимушені проживати на окупованих територіях. 

«Рівень медіаграмотності там дуже низький», – зазначила вона. 

Кореспондент російської «Новой газеты» в Україні Ольга Мусафірова вважає, що навіть у жахливій ситуації зі свободою слова в Росії, там є незалежні видання і вільні журналісти. 

«Не можна однією фарбою мазати всіх російських журналістів. Я можу назвати багатьох своїх колег з Росії, чиї репортажі стають основою доказової бази, що є російська агресія проти України, що були "зелені чоловічки" у Криму…  І на цих зустрічах в ОБСЄ я неодноразово говорила, що агресія почалася з російської пропаганди, з тих ЗМІ, які створювали спочатку кумедний, а потім небезпечний образ українця. А українські ЗМІ нічим не відповідали, бо в Росії немає жодного українського медіа. Ми не їздимо влаштовувати обійми під час війни, але маємо використовувати будь-яку можливість, щоб українських журналістів чули», – наголосила Ольга Мусафірова. 

За словами Дуні Міятович, зрозуміло, що діалог журналістів не зупинить війну, не поверне Крим і не змінить політичне середовище. Він концентрується виключно на журналістській роботі. 

«Навіть у найважчі часи люди намагалися досягти діалогу. І це частина процесу примирення, і журналісти можуть допомагати політикам», - сказала вона.

Нагадаємо, голова Союзу журналістів Росії (СЖР) Всеволод Богданов надіслав листа до директора Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) Олександра Бортникова з проханням надати детальні роз’яснення щодо арешту в Москві кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка.

На фото - Дуня Міятович

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1517
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду