У Беслані під час акції протесту напали на журналісток та облили їх зеленкою

У Беслані під час акції протесту напали на журналісток та облили їх зеленкою

3 Вересня 2016
976

У Беслані під час акції протесту напали на журналісток та облили їх зеленкою

976
3 вересня у Беслані напали на журналіста «Новой газеты» Олену Костюченко та кореспондента видання «Такие дела» Діану Хачатрян
У Беслані під час акції протесту напали на журналісток та облили їх зеленкою
У Беслані під час акції протесту напали на журналісток та облили їх зеленкою

Про це  в Twitter написав засновник видання «Такие дела» Дмитро Алешковський.

«Невідомі напали в Беслані на журналісток "Такие дела" і "Новой газеты", – написав він.

Кореспондент «Новой газеты» Олена Мілашина у себе на сторінці у  Facebook написала подробиці нападу та зазначила, що на Костюченко напала група «невпізнаних людей у штатському, яких у величезній кількості зігнали на територію Першої школи Беслана».
 

 

«Їх знімала на камеру Кесаєва Елла. Вони вихопили з її рук камеру і порвали на Елі плаття. У цей момент Костюченко дістала свій телефон і стала знімати те, що відбувається. У неї також вихопили телефон, заламали їй руки і волоком протягли через весь спортзал і двір Першої школи за металеві рамки. Потягли далі, але людей в штатському зупинили поліцейські. Які сказали Костюченко, що вони знають тих, хто на неї напав і повернуть їй телефон», – написала журналістка.

Вона також зазначила, що молода людина в майці «Антитерор» облив журналістку Костюченко зеленкою, а співробітники правоохоронних органів не стали його затримувати.

«Коли Діана Хачатрян спробувала зняти Олену і сліди зеленки на її одязі і особі, інша молода людина в майці «Антитерор», вдарив Діану по голові, відібрав телефон і не поспішаючи пішов. Поліцейські і тут не зробили спроби затримати людину і запобігти хуліганські дії», –  написала Олена Мілашина.

За її інформацією, зараз у журналістки «Новой газеты» Олени Костюченко поліцейські намагаються відібрати пояснення, однак не представляються і ховають свої жетони.

Нагадаємо, 1 вересня в Беслані в ході висвітлення протестної акції матерів, діти яких загинули під час захоплення школи в 2004 році, Костюченко та Хачатрян затримали поліцейські. Пізніше журналісток відпустили. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду