Аваков вимагає розслідування щодо «Інтера» і депортації Шувалова

Аваков вимагає розслідування щодо «Інтера» і депортації Шувалова

31 Серпня 2016
2116
31 Серпня 2016
10:53

Аваков вимагає розслідування щодо «Інтера» і депортації Шувалова

2116
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає від СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення зреагувати на факти щодо зв’язків співробітників каналу «Інтер» з кремлівською пропагандою.
Аваков вимагає розслідування щодо «Інтера» і депортації Шувалова
Аваков вимагає розслідування щодо «Інтера» і депортації Шувалова

Про це він написав у своєму Facebook.

«Антиукраїнська, антидержавна позиція телеканалу "Інтер" - скільки ще потрібно фактів і доказів?! Нацрада з питань телебачення - де ви?! Або політична кон'юктура і кланові інтереси так здавили вам горло, що забули, навіщо вас створили?», - закликав Арсен Аваков.

Він також звернуся до СБУ з вимогою розслідувати діяльність одного з власників «Інтера», народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна і вислати з країни громадянина Росії Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

«Звертаюся до СБУ. Шановні колеги - пауза затягнулася - ваша пряма відповідальність відреагувати на оприлюднені факти! Ідеолог інформаційної політики Інтера, громадянин Росії Шувалов - повинен бути висланий з країни. Відносно Льовочкіна і його політичних вигодованців на російські гроші - необхідно неупереджене розслідування і публічне оголошення результатів! Терабайти наявних фактів неможливо підробити, як і не можливо заховати і замовчати!», - наголосив Арсен Аваков.

Нагадаємо, у лютому на сайті Президента України з’явилася петиція щодо видворення Ігоря Шувалова з країни. Автор вимагає від Президента України депортації громадянина Росії, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС).

У серпні в інтернет потрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяною Єгоровою з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками каналів «Інтер» та «Донбас», які узгоджували з неї контент програм.

Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк повідомила «Детектору медіа», що після виходу членів Нацради з планової відпустки вони обговорять скандал з можливим листуванням представників телеканалу «Інтер» через російського посередника-журналіста з представниками так званої «ДНР».

Голова Комітету свобода слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що вважає зв’язки журналістів, що готували новини та аналітичні програми для каналу «Інтер», з кремлівською і сепаратистською пропагандою елементом гібридної війни проти України та ініціює розгляд цього питання на засіданні Комітету.

В інтерв’ю «Детектору медіа» Сакен Аймурзаєв, колишній головний редактор каналу Савіка Шустера 3S.TV, екс-ведучий і шеф-редактор «Радіо Вести», а нині кореспондент «Эхо Москвы» в Україні, підтвердив втручання в редакційну політику телеканалу «Інтер» з боку тих, хто «почасти досі керують "Інтером"».

Журналіст назвав прізвища нинішніх власників каналу Сергія Льовочкіна - народного депутата від «Опозиційного блоку», бізнесмена, екс-главу Адміністрації Віктора Януковича, Валерія Хорошковського - екс-главу СБУ, бізнесмена, а також Ігоря Шувалова -  заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС).

Фото: dialog.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2116
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду