detector.media
31.08.2016 10:53
Аваков вимагає розслідування щодо «Інтера» і депортації Шувалова
Аваков вимагає розслідування щодо «Інтера» і депортації Шувалова
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагає від СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення зреагувати на факти щодо зв’язків співробітників каналу «Інтер» з кремлівською пропагандою.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Антиукраїнська, антидержавна позиція телеканалу "Інтер" - скільки ще потрібно фактів і доказів?! Нацрада з питань телебачення - де ви?! Або політична кон'юктура і кланові інтереси так здавили вам горло, що забули, навіщо вас створили?», - закликав Арсен Аваков.

Він також звернуся до СБУ з вимогою розслідувати діяльність одного з власників «Інтера», народного депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Льовочкіна і вислати з країни громадянина Росії Ігоря Шувалова - заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

«Звертаюся до СБУ. Шановні колеги - пауза затягнулася - ваша пряма відповідальність відреагувати на оприлюднені факти! Ідеолог інформаційної політики Інтера, громадянин Росії Шувалов - повинен бути висланий з країни. Відносно Льовочкіна і його політичних вигодованців на російські гроші - необхідно неупереджене розслідування і публічне оголошення результатів! Терабайти наявних фактів неможливо підробити, як і не можливо заховати і замовчати!», - наголосив Арсен Аваков.

Нагадаємо, у лютому на сайті Президента України з’явилася петиція щодо видворення Ігоря Шувалова з країни. Автор вимагає від Президента України депортації громадянина Росії, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС).

У серпні в інтернет потрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяною Єгоровою з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками каналів «Інтер» та «Донбас», які узгоджували з неї контент програм.

Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк повідомила «Детектору медіа», що після виходу членів Нацради з планової відпустки вони обговорять скандал з можливим листуванням представників телеканалу «Інтер» через російського посередника-журналіста з представниками так званої «ДНР».

Голова Комітету свобода слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що вважає зв’язки журналістів, що готували новини та аналітичні програми для каналу «Інтер», з кремлівською і сепаратистською пропагандою елементом гібридної війни проти України та ініціює розгляд цього питання на засіданні Комітету.

В інтерв’ю «Детектору медіа» Сакен Аймурзаєв, колишній головний редактор каналу Савіка Шустера 3S.TV, екс-ведучий і шеф-редактор «Радіо Вести», а нині кореспондент «Эхо Москвы» в Україні, підтвердив втручання в редакційну політику телеканалу «Інтер» з боку тих, хто «почасти досі керують "Інтером"».

Журналіст назвав прізвища нинішніх власників каналу Сергія Льовочкіна - народного депутата від «Опозиційного блоку», бізнесмена, екс-главу Адміністрації Віктора Януковича, Валерія Хорошковського - екс-главу СБУ, бізнесмена, а також Ігоря Шувалова -  заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС).

Фото: dialog.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY