detector.media
29.08.2016 11:15
У Миколаєві канал «Так TV» та Коледж преси і телебачення можуть виселити з приміщення
У Миколаєві канал «Так TV» та Коледж преси і телебачення можуть виселити з приміщення
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) повідомляє про можливе виселення найбільшого недержавного телеканалу Миколаївської області – «Так TV» та місцевого Коледжу преси і телебачення

Про це йдеться в прес-релізі НСЖУ. 

«Миколаївський Коледж преси і телебачення і найбільший недержавний телеканал області "Так TV" напередодні нового навчального року можуть опинитися на вулиці. Причиною є позов місцевої прокуратури, якому передувала відповідь невідомої особи управління освіти Миколаївської міської ради, яка поставила свій підпис з позначкою "Заст." замість начальника управління, на усний запит заступника очільника місцевої прокуратури №1 м. Миколаєва», –  повідомляється спілкою.

Як зазначено НСЖУ, однією з вимог позивача є дострокове розірвання договору оренди комунального майна територіальної громади міста №1 від 16.01.2014, укладеного між управлінням освіти Миколаївської міської ради та Коледжем преси та телебачення.

За словами директора Коледжу преси і телебачення, генерального продюсера ТК «Так TV», секретаря НСЖУ Гліба Головченка, протягом усього терміну оренди приміщення з орендодавцем завжди вдавалося знаходити спільну мову.

Тому, як зазначено в релізі, «раптова ухвала суду про відкриття впровадження, та ще й з вимогою про розірвання договору, що може призвести до зриву навчального процесу в Коледжі і до зриву мовлення телеканалу, є несподіваним і незрозумілим кроком як з боку органів місцевого самоврядування, так і з боку місцевої прокуратури №1».

«До речі, позовну заяву від прокуратури ми отримали навіть пізніше, ніж ухвалу суду про відкриття провадження. Тож, ми навіть не мали змоги своєчасно відреагувати на позов, або хоча б звернутися до суду. Крім того, викликає занепокоєння, що позов ґрунтується на відповіді невідомої особи управління освіти на усний запит. З огляду на ситуацію, ми розглядаємо це в двох площинах – наступ на свободу слова або спроба рейдерського захоплення нашої організації», – коментує пан Головченко. 

На своїй сторінці у Facebook він не виключає, що це може бути провокацією.

«Провокація? Може бути. Але зараз ми розуміємо, що наш прямо ефірний канал, який є найбільший недержавний регіональний цифровий канал, який мовить 24 години на добу та на всю територію Миколаївської області – це справжнє надбання України бо єдиний навчальний канал на території колишньго СРСР, який віддано під навчальний майданчик», пише пан Головаченко та просить допомоги у всіх, хто її може надати.

«Також прошу звернути увагу медійних організацій на ситуацію з приводу утиску на життєдіяльність телеканалу "Так TV" з боку окремих чиновників місцевої прокуратури, міського управління освіти та господарського суду...», – йдеться на сторінці генпродюсера телеканалу.

Як зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко,  Національна спілка журналістів України протягом багатьох років співпрацює з Коледжем преси та телебачення і телеканалом «Так TV».

«З 2007 року Гліб Головченко є секретарем НСЖУ. Щороку спільно НСЖУ та Коледж преси та телебачення проводять Міжнародний конкурс шкільних медіа, який вже з 2017 року також будуть підтримувати Міжнародна та Європейська федерації журналістів. Це унікальний захід не тільки для України, але й для світової інформаційної спільноти. Кожен із проектів, які реалізуються Коледжем та телеканалом, є важливим не тільки для Миколаєва та Миколаївщини, але й для всієї України. При тому, що  суспільно значимі проекти відбуваються на волонтерських засадах. Тож, з одного боку, є незрозумілими таке ставлення місцевих органів влади та правоохоронних органів до Коледжу та телеканалу, з іншого – ця справа викликає занепокоєння, адже може мати не просто господарський контекст, а слугувати початком наступу на свободу слова», – коментує пан Томіленко.

Як зазначено в релізі, НСЖУ спрямувала листи до всіх відповідних органів та організацій, пов’язаних з цією справою, з проханням звернути увагу на резонансну справу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY