МВС покарає прес-службу миколаївської поліції за брехливу інформацію про трагедію в Кривому Озері (ОНОВЛЕНО)

МВС покарає прес-службу миколаївської поліції за брехливу інформацію про трагедію в Кривому Озері (ОНОВЛЕНО)

25 Серпня 2016
2338
25 Серпня 2016
16:26

МВС покарає прес-службу миколаївської поліції за брехливу інформацію про трагедію в Кривому Озері (ОНОВЛЕНО)

2338
Співробітники відділу комунікації Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в Миколаївській області, які поширили неправдиву інформацію про події в районному центрі Криве Озеро (Миколаївська область), будуть покарані.
МВС покарає прес-службу миколаївської поліції за брехливу інформацію про трагедію в Кривому Озері (ОНОВЛЕНО)
МВС покарає прес-службу миколаївської поліції за брехливу інформацію про трагедію в Кривому Озері (ОНОВЛЕНО)

Про це в Facebook написав директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Як повідомляє миколаївське видання «Преступности.НЕТ», в ніч на 24 серпня в Кривому Озері кілька поліцейських прибули на виклик, аби розбиратися з сімейним скандалом і грабунком, і закували в наручники нетверезого місцевого жителя Олександра Цукермана. За словами мешканців райцентру, поліцейські застосували до затриманого силу, били Цукермана кийками, руками і ногами, після чого він помер.

У ГУ НП в Миколаївській області 24 серпня визнали, що житель Кривого Озера помер після того, як поліція застосувала до нього силу. У миколаївській поліції заявляли, що чоловікові «стало погано», після чого він помер. Вранці 25 серпня стало відомо, що чоловік помер від кульових поранень. В ході допиту один із затриманих поліцейських зізнався, що він зробив декілька пострілів в Олександра Цукермана, після чого викинув пістолет у річку.

24 серпня жителі Кривого Озера намагалися влаштувати самосуд над поліцейськими, затриманими за вбивство місцевого жителя.

Радник Президента України Юрій Бірюков написав в Facebook, у повідомленні про події на сайті ГУ НП в Миколаївській області – «відверта і боягузлива брехня».

«З огляду на ступінь суспільної небезпеки і з метою забезпечення громадської безпеки, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та наручники. Чоловікові, який продовжував чинити опір, в якийсь момент стало погано. Правоохоронці викликали карету швидкої медичної допомоги, але медики вже констатували смерть домовласника»,  - цитує він повідомлення прес-служби миколаївської поліції.

«Буду радий, якщо слова Антон Геращенко збудуться, і ніхто не буде покривати своїх. Колись це напевно станеться. І сьогоднішнє представлення нового начальника Національної поліції в Миколаївській області цього допоможе. Сподіваюся.

Але ще дуже хочеться, щоб Artem Shevchenko розібрався в діяльності співробітників відділу комунікації. Велика частина емоційного напруження всієї цієї історії викликана саме такою дурною незграбністю в публічній реакції Національної поліції», - написав він.

У відповіді Артем Шевченко пообіцяв, що відповідальні за розповсюдження неправдивої інформації будуть покарані. «"Відповідальні" - це в даному випадку - співробітники відділу комунікацій ГУ НП Миколаївської області, котрі поширили неправдиву інформацію», - уточнив він.

Водночас в ефірі телеканалу NewsOne керівниця відділу комунікації ГУНП в Миколаївській області Ольга Передеренко повідомила, що факт спотворення інформації підтвердився, пишуть «НикВести».

«Є перші результати цієї службової перевірки. Встановлено то, що початкова інформація, дана співробітниками Кривоозерського відділення поліції - була спотворена. Була недостовірною. Вживаються заходи, вирішується питання про те, що люди будуть звільнені з органів внутрішніх справ, вони відсторонені і затримані прокуратурою», - заявила вона.

Нагадаємо, Головне управління Національної поліції у Миколаївській області відмовилось назвати кореспонденту інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову прізвища та імена всіх співробітників миколаївської поліції.

На фото – події у Кривому Озері після вбивства місцевого жителя

Фото: Novosti-N

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2338
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду