Виконавчий директор «Зорі» з Дніпра подав заяву до поліції через стеження за ним

Виконавчий директор «Зорі» з Дніпра подав заяву до поліції через стеження за ним

18 Серпня 2016
2150
18 Серпня 2016
21:02

Виконавчий директор «Зорі» з Дніпра подав заяву до поліції через стеження за ним

2150
Сергій Чернявський, виконавчий директор комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради (КП ДОР) «Редакція газети "Зоря"», яке перебуває через реформування у довготривалому конфлікті з облрадою, подав заяву до столичної поліції через факт стеження за ним. Перед цим у Дніпрі невідомі підпалили автомобіль відстороненої головної редакторки «Зорі» Ксенії Зайцевої.
Виконавчий директор «Зорі» з Дніпра подав заяву до поліції через стеження за ним
Виконавчий директор «Зорі» з Дніпра подав заяву до поліції через стеження за ним

Про це Сергій Чернявський повідомив «Детектору медіа».

За його словами, вчора, 17 серпня, його знайомий виявив на вулиці Прорізній у столиці автомобіль стеження. Його водій, взявшись підвезти чоловіка, почав розпитувати про особу Сергія Чернявського.  Водій мав при собі, як стверджує знайомий, професійний засіб стеження.

Виконавчий директор КП ДОР «Редакція газети "Зоря"», який перебуває наразі у відпустці у Києві, подав заяву до Київського міського відділу поліції. Заяву зареєстровано в Єдиному обліку за №1142 від 18 серпня.

Сергій Чернявський пов’язує факт стеження із своєю професійною журналістською діяльністю і з конфліктом редакції газета «Зоря» із засновником Дніпропетровською обласною радою, яка відмовляється затвердити рішення про реформування комунального ЗМІ згідно закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

«Мене як директора комунального підприємства намагалися звільнити, оголосивши незаконну догану. Я намагаюся відстояти свої права», - заявив Сергій Чернявський.

Раніше він повідомляв, що готує позов до суду за підтримки Інституту розвитку регіональної преси з приводу порушення закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ.  Суд має розглянути позови щодо бездіяльності облради щодо виконання вищевказаного закону, який подавала редакція «Зорі», і з приводу відсторонення Ксенії Зайцевої від обов’язків.

Сергій Чернявський нагадав, що розпорядженням в.о.голови Діпропетровської обласної ради Святослава Олійника від 1 серпня головну редакторку Ксенію Зайцеву відсторонено з посади головного редактора газети «Зоря» на час проведення «службового розслідування». 

15 серпня у Дніпрі невідомі підпалили автомобіль відстороненої головної редакторки «Зорі» Ксенії Зайцевої. Інцидент редакторка пов’язує  зі своєю професійною діяльністю. Правоохоронці розпочали розслідування підпалу авто відстороненої редакторки газети «Зоря».

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради (КП ДОР) «Редакція газети "ЗОРЯ"» Володимир Писоцький, який призначений облрадою після відсторонення головної редакторки видання Ксенії Зайцевої, заявив, що не буде звільнювати журналістів редакції. Водночас він підтвердив, що фінансового директора підприємства звільнено. Сергій Чернявський заявляє, що Володимир Писоцький був помічником одіозного колишнього нардепа-регіонала Олега Царьова.

Виконавчий директор КП ДОР «Редакція газети "Зоря"» також звинувачує обласну раду і Дніпровську міську раду у тиску на редакцію, який пов’язує із критичними публікаціями газети на адресу влади. Сергій Чернявський стверджує, що до конфлікту з журналістами «Зорі» влада залучила і співробітників місцевої СБУ. Напередодні  виїзного засідання громадської ради при Держкомтелерадіо у редакції «Зорі», яке відбулось 25липня, співробітники телефонували у газету, намагаючись з’ясувати, хто і навіщо приїздить до редакції. 

Нагадаємо,  у ході цього засідання громадська рада рекомендувала Дніпропетровській обласній раді прийняти рішення про реформування обласної газети «Зоря» і укласти з виданням договір на висвітлення діяльності ради. Голова громадської ради Олександр Човган вважає, що Дніпропетровська облрада навмисно порушує закон про роздержавлення преси. 

Сергій Чернявський наголосив, що підтримку редакції надає громадська рада при Держкомтелерадіо і Національна спілка журналістів України (НСЖУ). Водночас місцевий осередок НСЖУ не виступив із жодною заявою після підпалу авто головної редакторки «Зорі».

Нагадаємо, головна редакторка комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Редакція газети "Зоря"» Ксенія Зайцева звинуватила засновника газети - Дніпропетровську обласну раду - у грубому порушенні Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».  

Редакторка наголосила, що 16 лютого було проведено збори трудового колективу, де було прийнято рішення про участь редакції в першому етапі реформування друкованого засобу масової інформації, про що вона повідомила засновника письмово. Але на жодному з трьох засідань Дніпропетровської обласної ради, що відбулися з тих пір, не розглядалося питання реформування КП ДОР «Редакція газети "Зоря"».

Натомість, на засіданні сесії Дніпропетровської обласної ради 15 червня 2016 року було вирішено питання щодо приміщення, в якому фактично перебуває КП ДОР «Редакція газети "Зоря"», а саме про передачу майна нежитлових приміщень загальною площею 47,1 кв. м, приміщення актового залу площею 207,4 кв. м, розташованих за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Комсомольська, 52, у господарське відання комунального підприємства «Агропроекттехбуд».

Раніше НСЖУ повідомляла, що Дніпропетровська обласна влада чотири місяці не виносить на розгляд депутатів рішення зборів трудового колективу дніпропетровської обласної газети «Зоря» про участь у реформуванні друкованих ЗМІ на першому етапі. Натомість у газети планують забрати приміщення редакції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2150
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду