Зведення нової телевежі на Луганщині перебуває на етапі тендерів - Попова (ВІДЕО)

Зведення нової телевежі на Луганщині перебуває на етапі тендерів - Попова (ВІДЕО)

11 Серпня 2016
1367
11 Серпня 2016
18:15

Зведення нової телевежі на Луганщині перебуває на етапі тендерів - Попова (ВІДЕО)

1367
Нова 136-метрова телевежа в Луганській області почне працювати пізніше, ніж вежа на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область).
Зведення нової телевежі на Луганщині перебуває на етапі тендерів - Попова (ВІДЕО)
Зведення нової телевежі на Луганщині перебуває на етапі тендерів - Попова (ВІДЕО)

Про це заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила в інтерв’ю телеканалу «Рада».

«Прийшла вежа від наших західних партнерів. Вона зараз там на етапі оформлення документів, тендерної процедури. Вона буде трохи пізніше, ніж Карачунська вежа», - повідомила вона.

За її словами, зараз на горів Карачун змонтовано лише три секції з 24, вчора, 10 серпня, повинні були бути змонтовані ще п’ять секцій. Вона також сказала, що сподівається, що зведення телевежі на Карачуні буде закінчено до початку жовтня.

Тетяна Попова знову підкреслила, що хоча б один український теле- або радіоканал мовить на всій контрольованій українською владою території Донбасу.

«Але цього замало, тому що коли вежа з Донецька (окупованого сепаратистами. - Ред.) 360 метрів, і там стоїть 30 передавачів, ми маємо побудувати навколо як мінімум 200-метрову вежу, яка зможе мовити також приблизно з 30 передавачів. Тому що той 61 передавач, який ми розставили. Поставили на досить невисокі вежі», - сказала заступниця міністра.

Нагадаємо, у червні заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ОВЦА) Юрій Клименко заявив, що область планує самостійно побудувати телевежу для забезпечення українського мовлення в регіоні, бо від центральних органів влади не може отримати допомогу через усілякі бюрократичні перепони. За його словами інформаційна безпека не менш важлива, ніж соціальна.

«Ми встановимо телевежу 136 метрів, яку нам дали через міністерство інформполітики іноземні партнери. Фінансові документи вже всі оформили. Ми виділяємо гроші з обласного бюджету, бо півроку добивалися, щоб нам дали з центральних органів влади, але у відповідь - усілякі бюрократичні перепони. Ми махнули рукою і вирішили, що краще виділити з обласного бюджету, щоб побудувати нарешті цю вежу. Сигнал покриє майже всю область і Луганськ. На думку фахівців, сигнал дійде до Краснодона», – сказав Юрій Клименко.

Нагадаємо, колишню телевежу на горі Карачун висотою 200 метрів  було підірвано терористами в липні 2014 року. Унаслідок цього північ Донеччини опинилася без сигналу українських мовників. Нині на Карачуні функціонує тимчасова вежа висотою 34,5 метри, на якій встановлені передавачі 15 телеканалів і семи радіостанцій. Найпотужніший передавач – Національної телекомпанії України («UA: Перший»), його потужність – 2,5 кВт.

Генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Володимир Іщук  заявив 7 червня, що телевежа на горі Карачун буде встановлена за три місяці. У вересні розпочнуть роботу встановлені на ній передавачі. Станом на 4 серпня будівельники не могли назвати точної дати запуску телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область), яка повинна забезпечити сталим українським мовленням північ області.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду