Попова заявила про тиск на журналістів з боку трьох нардепів

Попова заявила про тиск на журналістів з боку трьох нардепів

3 Серпня 2016
2082
3 Серпня 2016
18:49

Попова заявила про тиск на журналістів з боку трьох нардепів

2082
Заступник голови Міністерства інформаційної політики Тетяна Попова, яка 3 серпня заявлиа, що подала у відставку, звинуватила у тиску на журналістів депутатів від «Народного фронту» Антона Геращенка, Андрія Тетерука та Дмитра Тимчука
Попова заявила про тиск на журналістів з боку трьох нардепів
Попова заявила про тиск на журналістів з боку трьох нардепів

Про це вона розказала в ефірі телеканалу «112 Украина».

Вона розповіла, що під час «ситуації з "Миротворцем" почалася кампанія з розгойдування ненависті до журналістів і до мене (Тетяни Попової, - ред.) погрози».

На питання, кого конкретно вона звинувачує в тому, що відбувається, пані Попова відповіла: «Миротворець» і всіх, хто його підтримує –  Антона Геращенко, Тимчука та Тетерука».

«Вони розкручували ці списки Миротворця, які викликали шквал критики на журналістів, тиску, звинувачень, бот-атак, погроз»,  додала вона.

Нагадаємо, вранці 3 серпня стало відомо, що заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова подала у відставку.

Того ж дня, як писав «Детектор медіа», сайт «Миротворец», на якому опубліковані особисті дані сепаратистів і журналістів, акредитованих у «ЛНР/ДНР», оголосив, що зареєструвався як ЗМІ.

Раніше міністр інформполітики Юрій Стець звинуватив свою заступницю, яка захищала журналістів, у само піарі. Водночас Тетяна Поповаповідомила про численні погрози, які надходять на її адресу і на адресу журналістів, і публікує у своєму Facebook скани таких повідомлень.

Як писав «Детектор медіа», 7 травня на сайті «Миротворець», де збирають дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували, був оприлюднений  завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в сепаратистському збройному угрупованні «ДНР». При цьому сайт «Миротворець» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2082
Читайте також
05.08.2016 13:47
Роман Гривінський, «День»
1 314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду