У Рівному журналісти довели у суді безпідставність вимог судді Тимощука

У Рівному журналісти довели у суді безпідставність вимог судді Тимощука

7 Липня 2016
2131

У Рівному журналісти довели у суді безпідставність вимог судді Тимощука

2131
5 липня суддею Рівненського районного суду Наталею Кушнір ухвалено рішення відмовити у повному обсязі вимогам судді рівненського міського суду Олександра Тимощука щодо стягнення 200 тис грн моральної шкоди з журналістів Вікторії Мамотюк, Олексія Кривошеєва та Ліани Диновської.
У Рівному журналісти довели у суді безпідставність вимог судді Тимощука
У Рівному журналісти довели у суді безпідставність вимог судді Тимощука

Про це повідомляє пресс-служба Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Медіа-юрист НМПУ Олексій Ржанов, який представляв  інтереси журналіста у справі, наголосив, що згідно з ч. 2 ст. 31 ЗУ  «Про інформацію»,  суб’єкти владних повноважeнь нe мають права вимагати відшкодування шкоди, а згідно з прeцедeнтною практикою Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), особи, які займають важливe становищe в суспільстві, мають проявляти більшу тeрпимість і толeрантність до проявів критики, навіть якщо вона має нeприємний або провокаційний характер.

«Приємно вразило, що суддя проявила принциповість і відданість Закону, а нe лояльність до корпоративної солідарності при розгляді цієї справи», – додав пан Ржанов.

Один із відповідачів, журналіст, член медіа-профспілки Олексій Кривошеєв зазначив, що рішення судді вважає лаконічним.

«Вимоги судді Тимощука були неправомірними і  докази,  які були надані мною та коллегами, переконали у цьому суддю Наталію Кушнір», – зазначив Кривошеєв.

Нагадаємо, 31 березня відбулось чергове засідання Рівненського районного суду за позовом судді рівненського міського суду  – Олександра Тимощука до журналістів місцевих видань – Вікторії Мамотюк та Олексія Кривошеєва, а також до правозахисника  Ліани Диновської та засновників видання «Льонокомбінат». Позивач стверджував, що поширена журналістами інформація є недостовірною і завдає шкоди його честі, гідності та діловій репутації та спричинила йому моральну шкоду, яку він оцінив у 200 тис. грн.

Йшлося  про поширення серії матеріалів: «Рівненський суд пікетували постраждалі від “кривосуддя”», «Скандальний рівненський суддя Тимощук відповідатиме за квартирні шахрайства?».

Фото - НМПУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2131
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду