detector.media
15.06.2016 14:59
Чи обміняє Росія Олега Сенцова, залежить від рішення Путіна - Пєсков
Чи обміняє Росія Олега Сенцова, залежить від рішення Путіна - Пєсков
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

«Контакти здійснюються. Дуже активно працює представник України з гуманітарних питань Мінської групи Медведчук. Розмови ведуться з різних кандидатур. В даному випадку в цьому напрямку спільна робота, напевно, ведеться», - сказав прес-секретар Володимира Путіна, відповідаючи на питання, чи можливі зрушення в справі обміну українського режисера Олега Сенцова.

«Але знову ж таки, все буде залежати, але я можу сказати тільки з нашого боку, від остаточного рішення глави держави», - підкреслив Дмитро Пєсков.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Міністерство юстиції України надіслало  російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. Мін’юст України зажадав від Москви виконання конвенції про передачу засуджених, відзначаючи, що вони знаходяться у важкому стані, для деяких існує загроза життю.

14 червня українських політв’язнів Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва було звільнено завдяки обміну на журналістів Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких було затримано у 2015 році за підозрою у сепаратизмі.

Перед цим Президент РФ Володимир Путін  помилував Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. 

Геннадій Афанасьєв два тижні думав над проханням про помилування, боячись підвести Олега Сенцова і Олександра Кольченка, заявив його адвокат  Олександр Попков.

Фото: АФП, svoboda.org

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY