Про засудженого у Росії кінорежисера Сенцова починають забувати – «Укрінформ»

Про засудженого у Росії кінорежисера Сенцова починають забувати – «Укрінформ»

26 Червня 2016
3559
26 Червня 2016
11:05

Про засудженого у Росії кінорежисера Сенцова починають забувати – «Укрінформ»

3559
На майстер-класі, проведеному в рамках Московського міжнародного кінофестивалю (ММКФ), який проходить 23-30 червня, британський кінорежисер Стівен Фрірз назвав «жахливим» термін, отриманий українським кінорежисером Олегом Сенцовим.
Про засудженого у Росії кінорежисера Сенцова починають забувати – «Укрінформ»
Про засудженого у Росії кінорежисера Сенцова починають забувати – «Укрінформ»

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Сенцов? Засуджений на 20 років? Це жахливо!», – заявив Стівен Фрірз у відповідь на запитання, чи повинен Московський кінофорум у порядку професійної, колегіальної допомоги висловити підтримку несправедливо засудженому українському кінорежисеру.

Далі пан Фрірз додав, що «на жаль, не знає цієї людини» і «не знає суті його проблеми».

На думку кореспондента «Укрінформу», це показує, що у світовій кіноспільноті нині або недостатньо знають про справу Сенцова-Кольченка, або вже почали про неї забувати.

Раніше стало відомо, що Московський міжнародний кінофестиваль відібрав до участі в основному конкурсі український фільм «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Після цього український режисер зробив заяву з приводу участі його фільму «Гніздо горлиці» в офіційному конкурсі Московського міжнародного кінофестивалю (ММКФ) в 2016 році.  «Ще раз дякуємо фестивалю за запрошення, но ми відмовляємось від участі в конкурсі на знак солідарності Із Сенцовим, Кольченком і з людьми, які стоять на фронті!», - заявив Тарас Ткаченко.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

31 березня у Варшаві (Польща) під час відкриття фестивалю нового італійського кіно Cinema Italia Oggi 2016 активісти Euromaidan-Warszawa та фундація «Відкритий діалог» (Fundacja Otwarty Dialog) провели акцію на підтримку засудженого у Росії до 20 років ув’язнення за сфальшованим звинуваченням у тероризмі українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3559
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду