detector.media
30.05.2016 15:44
Луценко передав справи Курченка і Клименка до групи військових прокурорів
Луценко передав справи Курченка і Клименка до групи військових прокурорів
Справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіа холдингу «Вести Украина» Олександра Клименка - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Про це новий генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив на прес-конференції 30 травня, повідомляє «Укрінформ».

«Мета - пред’явлення обвинувачення високопосадовцям з обов'язковою реалізацією справи про створення владного злочинного угруповання часів Януковича. Для того, щоб активізувати цю діяльність, я прийняв рішення передати пану Володимиру Жербицькому, першому заступнику військового прокурора матеріали по епізодам, де проходять пан Курченко та пан Клименко», - сказав Юрій Луценко.

За його словами, Володимира Жербицького було обрано тому, що він один з найкращих у Генпрокуратурі. Під його керівництвом створено слідчу групу, для якої звільнено поверх у ГПУ. Група працюватиме у повністю закритому режимі.

Нагадаємо, наразі Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук. Через свою близькість до екс-президента Віктора Януковича, який міг відіграти ключову роль у збагачення молодого бізнесмена, Сергій Курченко навесні 2014 року був внесений до санкційного списку ЄС.

у жовтні 2015 року народний депутат Сергій Лещенко звинуватив голову  Адміністрації Президента Бориса Ложкіна у отриманні 315 млн. євро, які він начебто не задекларував. За словами Сергія Лещенка, австрійські правоохоронці виявили документальне підтвердження переміщення 315 млн. євро. з рахунків компанії, пов'язаної із розшукуваним в Україні бізнесменом Сергієм Курченком, на рахунки офшорної компанії Integrity International Holding LTD, начебто пов'язаної з нинішнім главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним, під час продажу UMH Group («Український медіа холдинг»).

У квітні стало відомо, що перевірка за підозрою у відмиванні грошей, проведена австрійською прокуратурою щодо глави Адміністрації Президента України, колишнього власника і президента медіахолдингу UMH Group («Український медіа холдинг») Бориса Ложкіна і бізнесмена Сергія Курченка, завершилася безрезультатно.

У квітні журналісти проекту «Слідство.Info» встановили зв'язок між колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком, який утік до Росії, і газетою «Вести».

Олександра Клименка неодноразово називали власником холдингу «Вести Украина», до якого входять «Радио Вести», газета «Вести», канал UBR й інші медійні активи. Про причетність до цього холдингу заявляла, зокрема, колишня журналістка видання «Вести.Репортер» Світлана Крюкова. Власні джерела «Детектора медіа» в холдингу стверджували, що редакційна політика ЗМІ холдингу спрямована, в тому числі, на формування позитивного образу Олександра Клименка в Україні, а також підготовці його повернення на батьківщину, і просуванні його політичних амбіцій в Україні. Однак нинішній керівник холдингу Ольга Семченко, пов'язана особистими стосунками з Олександром Клименком, заперечувала в інтерв'ю «ДМ» причетність Клименка до холдингу. В документах, опублікованих відповідно до Закону про прозорість медіавласності, кінцевим бенефіціаром двох ЗМІ - «Радио Вести» і каналу UBR - значиться Денис Мозговий (79,2%), власником значної частини - Тетяна Александрова (19,8%).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY