Вбивці журналіста Сухобока отримали по вісім років тюрми

Вбивці журналіста Сухобока отримали по вісім років тюрми

27 Травня 2016
1175
27 Травня 2016
13:09

Вбивці журналіста Сухобока отримали по вісім років тюрми

1175
Дніпровський районний суд Києва визнав винними у жорстокому вбивстві журналіста Сергія Сухобока, що сталося у Києві в квітні 2015 року, і засудив до восьми років в'язниці Артема Пономаря і Володимира Дрижала. Суд також зарахував до терміну позбавлення волі строк їх перебування у СІЗО.
Вбивці журналіста Сухобока отримали по вісім років тюрми
Вбивці журналіста Сухобока отримали по вісім років тюрми

Текст вироку опублікував у Facebook адвокат Віктор Кобилянський.

Артема Пономаря і Володимира Дрижала суд визнав винними в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч.2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України, та призначив остаточне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Суд також вирішив зарахувати обом «строк їх попереднього ув’язнення з 13 квітня 2015 року по день набрання вироком законної сили з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі».

Запобіжний захід у вигляді триманні під вартою суд залишив без змін до набрання чинності вироку.

Також суд задовольнив цивільний позов дочки вбитого журналіста Анастасії Сухобок про відшкодування моральної шкоди у сумі 90 тис. грн.

Нагадаємо, в ніч на 13 квітня 2015 року було вбито журналіста, співзасновника інтернет-видання ProUA і «Обком» Сергія Сухобока. Поліція затримала у якості підозрюваних двох чоловіків – одного 1993 року народження (уродженець Волині) і другого 1985 року народження (родом з Пермі), що жили по сусідству з журналістом.

На фото - Сергій Сухобок

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду