На горі Карачун поблизу Слов’янська почали зводити нову телевежу

На горі Карачун поблизу Слов’янська почали зводити нову телевежу

6 Травня 2016
1874
6 Травня 2016
16:26

На горі Карачун поблизу Слов’янська почали зводити нову телевежу

1874
На гору Карачун поблизу міста Слов'янська (Донецька область) завезено перші конструкції нової 180-метрової телевежі.
На горі Карачун поблизу Слов’янська почали зводити нову телевежу
На горі Карачун поблизу Слов’янська почали зводити нову телевежу

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики (МІП).

Радник Міністра інформаційної політики України в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець повідомив, що процес зведення нової телевежі на горі Карачун замість знищеної під час боїв із сепаратистами виходить на фінішну пряму.

Моніторингова місія МІП, в яку увійшли народні депутати України Олександр Бригинець і Дмитро Андрієвський, заявляє, що підготовчі роботи вже завершено, тестується нове обладнання, фрагменти нової вежі збираються на спеціально відведеному майданчику. Всього буде завезено кілька десятків шестиметрових конструкцій, які доставлятимуть по мірі встановлення.

 «17 травня на Карачун приїжджають експерти, які визначать графік робіт і, сподіваюсь, назвуть попередню дату, коли можна чекати завершення робіт», - сказав Олександр Бригинець.

У квітні Олександр Бригинець повідомив, що телевежу на горі Карачун поблизу Слов’янська буде встановлено до річниці визволення міста від проросійських сепаратистів – тобто у липні 2016 року.

Нагадаємо, колишню телевежу на горі Карачун висотою 200 метрів було підірвано терористами в липні 2014 року. МІП зазначає, що це позбавило українського ефірного мовлення значну територію північної Донеччини.  У квітні 2015 року на Карачуні було змонтовано тимчасову польову телевежу висотою 30 м, завдяки чому відбувся запуск мовлення українських телеканалів. Повною мірою вирішити проблему можна лише встановленням нової телевежі, яке ініціювало міністерство. Технічні проблеми і тривалісь тендерних процедур затягнули цей процес, яким займається Концерн РРТ, зазначає МІП.

У листопаді 2015 року прокуратура Краматорська (Донецька область) оголосила в розшук підозрюваного у керуванні озброєною групою осіб, яка захопила телевежу на горі Карачун у квітні 2014 року.

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1874
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду