Мовлення українських телеканалів відновлено в Слов’янську, Краматорську та Артемівську

Мовлення українських телеканалів відновлено в Слов’янську, Краматорську та Артемівську

2 Травня 2015
3179
2 Травня 2015
11:37

Мовлення українських телеканалів відновлено в Слов’янську, Краматорську та Артемівську

3179
Мовлення українських телеканалів відновлено в Слов’янську, Краматорську та Артемівську
Мовлення українських телеканалів відновлено в Слов’янську, Краматорську та Артемівську

Військові допомогли запустити мовлення українських телевізійних каналів на Донеччині - у Слов'янську, Краматорську та Артемівську. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомляє Міністерство оборони України.

 

Нагадаємо, у Краматорську 30 квітня фахівці добудували тимчасову польову телевежу на горі Карачун поблизу Слов'янська, завдяки чому відбувся запуск мовлення українських телеканалів. Представники Міноборонита Концерну РРТ було встановили передавачі, що дозволило суттєво поліпшити розповсюдження сигналу українських телевізійних каналів у Слов'янську та Краматорську, повідомив радник Міністра з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у середині квітня на горі Карачун розпочалися роботи з відновлення українського телеефіру: військові надали фахівцям польову вежу, на якій вже встановлюють передавачі. Фахівці зазначали, що ефір українських каналів на північ Донеччини повністю відновити не вдасться через те, що вежу на горі Карачун було підірвано терористами минулого року. Телецентр охороняється спецпідрозділом Нацгвардії. За словами бійців, навіть після звільнення цієї території, не припиняються спроби знищити стратегічний об'єкт. Усього за час воєнного конфлікту в регіоні поблизу телецентру загинуло більше 20 осіб. 

 

У Міністерстві інформаційної політики планують на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі Україною та самопроголошеними республіками  встановити «потужні теле- і радіоантени» для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами. 

 

Водночас, лідери терористичної організації «ДНР» заявляли, що не дозволять українській владі організувати мовлення українських телеканалів на підконтрольній їй території, і організують «війну сигналів», аби глушити сигнал з української сторони.

 

Влітку 2014 року дев'ять аналогових передавачів безкоштовно надала Україні Польща. У лютому 2015 року стало відомо, що Литва готова передати Україні передавачі для налагодження телевізійного мовлення на підконтрольній терористами території. Про це ж заявив і Держдеп США.

 

10 квітня заступник міністра інформполітики Тетяна Попова розповіла, що Міністерство інформаційної політики запропонувало використовувати отримані від Польщі передавачі для відновлення ефірного мовлення на окупованому Донбасі майже всім телеканалам, однак не всі готові платити за додаткове обладнання.

 

16 лютого канал «Еспресо TV» почав мовити з міста Волновахи на південь Донецька за допомогою польського передавача.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Олександра Бригинця

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3179
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вася
3284 дн. тому
Там на полячку ДНР и России каналы добивают
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду