У Мінкульті ліквідували посаду заступника міністра з євроінтеграції, звільнили Карандеєва і призначили Мазур (ДОПОВНЕНО)

У Мінкульті ліквідували посаду заступника міністра з євроінтеграції, звільнили Карандеєва і призначили Мазур (ДОПОВНЕНО)

4 Травня 2016
1563
4 Травня 2016
12:45

У Мінкульті ліквідували посаду заступника міністра з євроінтеграції, звільнили Карандеєва і призначили Мазур (ДОПОВНЕНО)

1563
У Міністерстві культури України ліквідували посаду заступника глави відомства з питань європейської інтеграції, звільнили заступника міністра Ростислава Карандеєва і призначили заступником міністра Тетяну Мазур.
У Мінкульті ліквідували посаду заступника міністра з євроінтеграції, звільнили Карандеєва і призначили Мазур (ДОПОВНЕНО)
У Мінкульті ліквідували посаду заступника міністра з євроінтеграції, звільнили Карандеєва і призначили Мазур (ДОПОВНЕНО)

Відповідні розпорядження Кабінету міністрів від 29 квітня опубліковані на «Урядовому порталі».

У розпорядженні №340-р йдеться про наступне: «Ввести посаду заступника Міністра культури України, ліквідувавши посаду заступника Міністра культури України з питань європейської інтеграції».

У Мінкульті прояснили ліквідацію посади заступника міністра з євроінтеграції загальним підвищенням статусу напряму євроінтеграції. Відповідний коментар міністерства опублікувала у своєму Facebook прес-секретар міністра Юлія Даценко.

«…Жодним чином не йдеться про її ліквідацію, натомість йдеться про надання цій посаді вищого статусу з внесенням відповідних змін у штатний розпис. А саме – перенесення цього функціоналу до повноважень першого заступника міністра», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що цим кроком Мінкульт не лише посилює євронапрям і декларує його як один з основних пріоритетів, «а говорить про застосування європейських підходів у кожному напрямі, галузі та векторі культури».

«І такий крок не занижує, а підвищує вимоги до заступника, який координує напрямком Євроінтеграції», - підкреслює відомство.

«Угода про асоціацію не накладає зобов’язань у культурній сфері щодо адаптації законодавства ЄС, однак ми взяли амбіційні зобов’язання в таких сферах, як охорона культурної спадщини, переміщення культурних цінностей, осучаснення правової бази, розвиток спроможності регіонів, просування української культури, створення умов для розвитку креативних індустрій тощо. Таке навантаження потребує адекватної координації на рівні першого заступника міністра культури України. Вивільнення посади заступника міністра дозволятиме більш ефективно і результативно здійснити розподіл профільних компетенції і функцій серед заступників, рівномірно розподілити навантаження між ними», - стверджується у повідомленні Мінкульту.

Посаду заступника міністра культури України з питань європейської інтеграції обіймав Андрій Вітренко.

Розпорядженням №332-р Ростислав Карандеєв звільнений з посади заступника міністра культури України у зв’язку з переходом на іншу роботу.

Розпорядженням №336-р на посаду заступника міністра культури призначено Тамару Мазур.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Ростислава Карандеєва заступником міністра культури України 21 січня 2015 року. В 2008-2010 роках він був заступником міністра з питань сім'ї, молоді та спорту.

Як відомо, 14 квітня 2016 року депутати Верховної Ради України обрали екс-спікера парламенту Володимира Гройсмана Прем'єр-міністром України та затвердили склад нового Кабінету міністрів України.

Віце-прем'єром залишився В'ячеслав Кириленко, який у попередньому уряді Арсенія Яценюка займав посаду віце-прем'єра – міністра культури. Міністром культури призначений заслужений артист України Євген Нищук, який раніше вже очолював це відомство. Перед призначенням на питання журналістів про свої перші кроки після повернення в крісло міністра, Євген Нищук заявив, що займатиметься розвитком.

Минулого року заступник міністр Ростислав Карандеєв заявив про необхідність перегляду процедури заборони прокату в Україні стрічок за так званими «чорними списками» - Переліком СБУ осіб, що загрожують національній безпеці України.

Новопризначений очільник Мінкульту  Євген Нищук заявив про намір змінити практику заборони показу фільмів на основі Переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці країни, і розробити конкретний механізм реагування на антиукраїнські прояви митців.«Я зустрінуся з главою СБУ та з іншими відповідними органами, і ми знайдемо певну кореляцію в цьому механізмі», - сказав міністр культури. На його думку, «ми не можемо створити заборону на діячів культури з 700 осіб». При цьому Євген Нищук підкреслив, що люди, які дозволяють собі таку поведінку по відношенню до України, не повинні приїжджати і заробляти гроші на гастролях.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду