У Мар’їнці проблеми з українським мовлення є тільки на лінії розмежування - МІП

У Мар’їнці проблеми з українським мовлення є тільки на лінії розмежування - МІП

21 Березня 2016
1818
21 Березня 2016
10:24

У Мар’їнці проблеми з українським мовлення є тільки на лінії розмежування - МІП

1818
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України (МІП) заявляє, що жителі прифронтової Мар'їнки (Донецька область) мають доступ до українських ЗМІ. Водночас на самій лінії розмежування українські вояки або не мають змоги дивитися українське ТБ або дивляться тільки один канал.
У Мар’їнці проблеми з українським мовлення є тільки на лінії розмежування - МІП
У Мар’їнці проблеми з українським мовлення є тільки на лінії розмежування - МІП

Про це йдеться у повідомленні на сайті МІП.

«Багато скарг надходило від місцевого населення та від наших військовослужбовців, що в Мар'їнці немає доступу до українського телебачення. Зокрема, що тут немає альтернативи окупаційним і колоборантським каналам, які транслює донецька телевежа в зоні прямого бачення. Натомість наші колеги з Концерну РРТ заявили - така інформація, яка активно поширюється деякими ЗМІ, неправдива», - сказав АТО радник міністра з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець, який побував у Мар’їнці.

Він також поспілкувався з місцевими жителями, які підтвердили, що мають змогу дивитися українські телеканали (передусім «1+1», «Україна», 5 канал). Крім того у селищі наявне кабельне, інтернет-телебачення і є доступ до супутникового ТБ.

«Якщо хтось не приймає сигнал українського ТБ, то це, ймовірно тому, що антени налаштовані на Донецьк, а не на Волноваху, звідки і йде український сигнал», - повідомляють військові 1-го батальйону  14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ із Мар'їнки.

За їх словами, у селищі є два джерела ефірного сигналу – аналогововий, який дозволяє приймати лише декілька українських телеканалів, і цифровий, де пакет значно більший.  Наразі військові використовують цифровий пакет, де каналів більше і якість картинки краща. 

«Але, на жаль, на самій лінії розмежування, яка знаходиться в низині, ситуація з сигналом значно гірша. Деякі опорні пункти не бачать українського телебачення, а на деяких є лише один канал. Це питання винесено на розгляд Комісії при МІП, і найближчим часом ми повідомимо загалу про шляхи вирішення цієї проблеми», - сказав Олександр Бригинець.

Питання про забезпечення кількох опорних пунктів ЗСУ з ускладненим доступом до вітчизняного ТБ буде розглянуто найближчим часом ініціативною групою, яка забезпечувала українських військових сателітами у серпні минулого року, повідомляє МІП.

Нагадаємо, радник міністра з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець повідомив про встановлення 180 супутникових антен з українським пакетом мовлення для бійців на передовій у зоні АТО.

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1818
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду