detector.media
18.02.2016 18:08
США передали Україні АМ-передавач для відновлення мовлення на Донбасі
США передали Україні АМ-передавач для відновлення мовлення на Донбасі
Рада управлінців з питань мовлення США (Broadcasting Board of Governors – BBG) відгукнулась на звернення Міністерства інформаційної політики (МІП) України і передала через Посольство США в Україні АМ-передавач для відновлення українського мовлення на Донбасі.

Про це йдеться на офіційному сайті МІП.

Заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова висловила вдячність за надання передавача і запевнила, що обладнання найближчим часом буде встановлено на Донбасі.

«Ми вдячні BBG та Посольству США в Україні за системну підтримку і допомогу у напрямку відновлення мовлення на Донбасі. Зі свого боку гарантуємо встановити передавач та якнайшвидше забезпечити жителів регіону якісним українським мовленням», - сказала вона.

Нагадаємо, у лютому Комісія з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Міністерства інформаційної політики (МІП) України надала прифронтовому Торецькому району (Донецька область) передавач, що використовуватиметься для місцевого мовлення на контрольовану українською владою територію і частину тимчасово окупованої території регіону. Також у лютому в прифронтовому місті Авдіївці (Донецька область) встановлено два передавачі потужністю 100 Вт і 200 Вт для відновлення мовлення українських каналів «UA:Перший» та «До ТБ» (колишня Донецька ОДТРК) на 12 та 30 телеканалах. Також нещодавно було встановлено передавач, який дозволяє приймати програми каналу «1+1» у місті Попасній на Луганщині.

Відповідаючи на питання, чи можна охопити українським мовленням всі тимчасово окуповані території Донбасу, заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що це можливо зробити лише у середньохвильовому радіодіапазоні за допомогою потужних передавачів. Великі агломерації, такі як Донецьк й Луганськ, можливо, за її словами, покрити українським телерадіомовлення тільки з побудованих біля цих міст високих телевеж.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY