КМКФ «Молодість» оголосив програму Фестивалю фестивалів

КМКФ «Молодість» оголосив програму Фестивалю фестивалів

16 Жовтня 2015
14593
16 Жовтня 2015
12:58

КМКФ «Молодість» оголосив програму Фестивалю фестивалів

14593
КМКФ «Молодість» оголосив програму Фестивалю фестивалів
КМКФ «Молодість» оголосив програму Фестивалю фестивалів

Київський міжнародний кінофестиваль (КМКФ) «Молодість» оголосив фільми- учасники традиційної програми Фестиваль Фестивалів».  До неї увійшли цьогорічні стрічки-призери головних фестивальних гравців світу, зокрема Канн, Берліна, Локарно, Карлових Вар. Про це повідомляє  прес-служба КМКФ.

 

Програму відкриє фільм «Діпан» від французького режисера Жака Одіяра - володаря «Золотої пальмової гілки» цьогорічного Каннського МКФ (Франція). Це історія трьох тамільських біженців зі Шрі-Ланки, що оселилися в Парижі. Бойовик-сепаратист з «тамільських тигрів», який втратив дружину і дітей, у пошуках кращого життя тікає до Франції. Разом з ним - жінка з дитиною, які видають себе за його сім'ю. Діпан -їхнє нове прізвище, яке записане у фальшивих документах. Головну роль у фільмі зіграв Джесутасан Антонітасан - непрофесійний актор, колишній «тамільський тигр» (солдат збройного формування на Шрі-Ланці) та безпосередній учасник бойових дій. Він, як і Діпан, виїхав до Європи. Антонітасан зарекомендував себе як успішний письменник: його мемуари про революційне життя стали бестселером.

 

Стрічка «Браво» Раду Жуде отримала приз за найкращу режисуру на цьогорічному Берлінале (Німеччина). Дія фільму розгортається у Волощині 1835 року. Двоє вершників, жандарм Костандін зі своїм сином, прочісують пустирі в пошуках раба-втікача (Карфіна), підозрюваного в стосунках з дружиною свого колишнього господаря (Йордаке). Пошук «цигана-кріпака» перетворюється на захопливу мандрівку східноєвропейськими нетрями, населеними турками, румунами, мадярами, євреями та росіянами.

 

Фільм «Я, Ерл і та, що помирає»  Альфонсо Ґомеcа-Рехона  - володар Ґран-прі журі та призу глядацьких симпатій на МКФ Sundance (США). Головний герой фільму, старшокласник-дивак Ґреґ разом із другом Ерлом весь свій час присвячують зйомкам пародій на класичні фільми. Ґреґ дізнається, що в його знайомої Рейчел діагностували лейкемію, і батьки примушують його товаришувати з нею. Попри те, що жоден із них не потребує товариства, ця дружба змінює світогляд Ґреґа назавжди.

 

Фільм «Боб та дерева» Дієґо Онґаро отримав Ґран-прі МКФ у Карлових Варах (Чехія). Фільм розповідає про лісоруба Боба Тарасюка, що має слабкість до ґольфу і ґанґста-репу. Зима. Провінційний Массачусетс. 50-річний чоловік щосили намагається звести кінці з кінцями. Коли невдала інвестиція ставить під загрозу сімейну справу, Бобом починає оволодівати темний бік його «я».

 

Стрічка «Мустанґ» Деніз Ґамзе Ерґювен була представлена у програмі «Двотижневик режисерів» на Каннському кінофестивалі (Франція), де здобув нагороду Europa Cinemas Label Award. Влітку фільм отримав Ґран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю. П'ятеро сестер, дівчата з турецького селища - товариські і веселі.  Вони обожнюють розважатися і сприймають хлопців, як друзів. Проте батьків така поведінка непокоїть. Вони починають перевиховувати дівчат. Дім стає в'язницею, уроки з господарства заміняють школу, сестрам підшуковують наречених. Однак не всі  з них готові піддатися жорсткому тиску родинного оточення.

 

Другий повнометражний фільм Рунара Рунарссона «Горобці» бере участь у Фестивалі фестивалів на правах тріумфатора фестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія). Рунарссон свого часу дебютував на «Молодості» з фільмом «Вулкан». «Горобці» - історія дорослішання 16-річного Арі, який, поживши деякий час із матір'ю в Рейк'явіку, змушений повертатися до батька у віддалений район Вестфйордс. Там йому доводиться підтримувати непрості стосунки з батьком та звикати до того, що друзі дитинства змінилися назавжди. У такому безнадійному та похмурому середовищі Арі має стати жорсткішим та знайти свій шлях.

 

Нагадаємо, 45-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду