detector.media
16.10.2015 12:58
КМКФ «Молодість» оголосив програму Фестивалю фестивалів
КМКФ «Молодість» оголосив програму Фестивалю фестивалів

Київський міжнародний кінофестиваль (КМКФ) «Молодість» оголосив фільми- учасники традиційної програми Фестиваль Фестивалів».  До неї увійшли цьогорічні стрічки-призери головних фестивальних гравців світу, зокрема Канн, Берліна, Локарно, Карлових Вар. Про це повідомляє  прес-служба КМКФ.

 

Програму відкриє фільм «Діпан» від французького режисера Жака Одіяра - володаря «Золотої пальмової гілки» цьогорічного Каннського МКФ (Франція). Це історія трьох тамільських біженців зі Шрі-Ланки, що оселилися в Парижі. Бойовик-сепаратист з «тамільських тигрів», який втратив дружину і дітей, у пошуках кращого життя тікає до Франції. Разом з ним - жінка з дитиною, які видають себе за його сім'ю. Діпан -їхнє нове прізвище, яке записане у фальшивих документах. Головну роль у фільмі зіграв Джесутасан Антонітасан - непрофесійний актор, колишній «тамільський тигр» (солдат збройного формування на Шрі-Ланці) та безпосередній учасник бойових дій. Він, як і Діпан, виїхав до Європи. Антонітасан зарекомендував себе як успішний письменник: його мемуари про революційне життя стали бестселером.

 

Стрічка «Браво» Раду Жуде отримала приз за найкращу режисуру на цьогорічному Берлінале (Німеччина). Дія фільму розгортається у Волощині 1835 року. Двоє вершників, жандарм Костандін зі своїм сином, прочісують пустирі в пошуках раба-втікача (Карфіна), підозрюваного в стосунках з дружиною свого колишнього господаря (Йордаке). Пошук «цигана-кріпака» перетворюється на захопливу мандрівку східноєвропейськими нетрями, населеними турками, румунами, мадярами, євреями та росіянами.

 

Фільм «Я, Ерл і та, що помирає»  Альфонсо Ґомеcа-Рехона  - володар Ґран-прі журі та призу глядацьких симпатій на МКФ Sundance (США). Головний герой фільму, старшокласник-дивак Ґреґ разом із другом Ерлом весь свій час присвячують зйомкам пародій на класичні фільми. Ґреґ дізнається, що в його знайомої Рейчел діагностували лейкемію, і батьки примушують його товаришувати з нею. Попри те, що жоден із них не потребує товариства, ця дружба змінює світогляд Ґреґа назавжди.

 

Фільм «Боб та дерева» Дієґо Онґаро отримав Ґран-прі МКФ у Карлових Варах (Чехія). Фільм розповідає про лісоруба Боба Тарасюка, що має слабкість до ґольфу і ґанґста-репу. Зима. Провінційний Массачусетс. 50-річний чоловік щосили намагається звести кінці з кінцями. Коли невдала інвестиція ставить під загрозу сімейну справу, Бобом починає оволодівати темний бік його «я».

 

Стрічка «Мустанґ» Деніз Ґамзе Ерґювен була представлена у програмі «Двотижневик режисерів» на Каннському кінофестивалі (Франція), де здобув нагороду Europa Cinemas Label Award. Влітку фільм отримав Ґран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю. П'ятеро сестер, дівчата з турецького селища - товариські і веселі.  Вони обожнюють розважатися і сприймають хлопців, як друзів. Проте батьків така поведінка непокоїть. Вони починають перевиховувати дівчат. Дім стає в'язницею, уроки з господарства заміняють школу, сестрам підшуковують наречених. Однак не всі  з них готові піддатися жорсткому тиску родинного оточення.

 

Другий повнометражний фільм Рунара Рунарссона «Горобці» бере участь у Фестивалі фестивалів на правах тріумфатора фестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія). Рунарссон свого часу дебютував на «Молодості» з фільмом «Вулкан». «Горобці» - історія дорослішання 16-річного Арі, який, поживши деякий час із матір'ю в Рейк'явіку, змушений повертатися до батька у віддалений район Вестфйордс. Там йому доводиться підтримувати непрості стосунки з батьком та звикати до того, що друзі дитинства змінилися назавжди. У такому безнадійному та похмурому середовищі Арі має стати жорсткішим та знайти свій шлях.

 

Нагадаємо, 45-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY