Через блокаду Криму власнику каналу ATR погрожували невідомі від імені Фірташа

Через блокаду Криму власнику каналу ATR погрожували невідомі від імені Фірташа

2 Жовтня 2015
1950
2 Жовтня 2015
20:05

Через блокаду Криму власнику каналу ATR погрожували невідомі від імені Фірташа

1950
Через блокаду Криму власнику каналу ATR погрожували невідомі від імені Фірташа
Через блокаду Криму власнику каналу ATR погрожували невідомі від імені Фірташа

Ініціатор акції «громадянська блокада Криму», бізнесмен, власник кримськотатарського медіахолдингу ATR Ленур Іслямов заявив, що невідомі почали погрожувати йому розправою і вимагати розблокувати залізничну лінію на завод «Юкрейніан Кемікал Продактс» (Ukrainian Chemical Products), раніше відомий як «Кримський титан». Про це він повідомив у коментарі «Крим.Реалії».

 

«Був дзвінок про те, що, мовляв, неприємності собі наживає. Що в Києві у нас повно владних людей, які можуть вам перешкодити. Загрози такі. Я кажу, що, ви мене вб'єте, фізична буде розправа? Там кажуть, може і до цього дійти», - заявив пан Іслямов.

 

За його словами, люди, які дзвонили йому, представилися як «помічники Дмитра Фірташа». Іслямов підкреслив, що не знає, ким його співрозмовники були насправді, і його мобільний не визначив їх номери.

 

У компанії Дмитра Фірташа Groop DF, яка володіє заводом, відмовилися коментувати інформацію про погрози Іслямова. 

 

Як відомо, учасники акції «громадянська блокада Криму» заблокували залізничний шлях, що веде з материкової України на завод «Юкрейніан Кемікал Продактс», 28 вересня. Вони встановили на рейках бетонні блоки і протитанковий їжак. Раніше по цьому маршруту на підприємство доставлялося сировину з Іршанського гірничо-збагачувального комбінату. За словами так званого «глави Криму» Сергія Аксьонова, для роботи «Юкрейніан Кемікал Продактс»залишилося сировини на один місяць.

 

ПАТ «Кримський титан» змінив назву в березні поточного року. На сьогоднішній день підприємство є українською юридичною особою, зареєстрованим у Києві, повідомляє «Крим.Реалії». На сайті вказано адресу кримського підприємства: Автономна Республіка Крим,місто  Армянськ (Україна).

 

Нагадаємо, у серпні власник кримськотатарського медіахолдингу ATR і однойменного телеканалу  Ленур Іслямов заявив, що йому погрожують позбавленням бізнесу в Росії через те, що він ініціював мовлення каналу з Києва.

 

18 червня кримськотатарські телеканали ATR і Lale, які не отримали після анексії Криму Росією реєстрації згідно з російським законодавством і не мають змоги мовити легально в Криму, відновили супутникове мовлення з Києва через супутник на підставі чинних ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду