Жебрівський сподівається, що мовлення українських каналів буде відновлено і на окупованих територіях  Донеччини

Жебрівський сподівається, що мовлення українських каналів буде відновлено і на окупованих територіях Донеччини

21 Вересня 2015
1553
21 Вересня 2015
18:06

Жебрівський сподівається, що мовлення українських каналів буде відновлено і на окупованих територіях Донеччини

1553
Жебрівський сподівається, що мовлення українських каналів буде відновлено і на окупованих територіях  Донеччини
Жебрівський сподівається, що мовлення українських каналів буде відновлено і на окупованих територіях  Донеччини

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ОВЦА) Павло Жебрівський заявляє, що на території Донецької області найближчим часом запустять мовлення українського телебачення. Про це він повідомив під час брифінгу за підсумками 100 днів роботи, передає Gazeta.ua.

 

За його словами, заплановано відновлення ретрансляції українських телеканалів з гори Карачун поблизу Слов'янська (Донецька область). Як відомо, колишня телевежа, що забезпечувала сталий прийом сигналу для населених пунктів півночі Донецької області, була знищена бойовиками «ДНР» минулого року.

 

«Ми працюємо над відновленням телевежі на горі Карачун. На сьогодні проект уже є. Фактично телевежу вже знайшли. У найближчий час нам потрібно буде докупити фідери і ми відновимо мовлення українського телебачення не лише на території, контрольованій українською владою, але і на тимчасово окупованій», - сказав Павло Жебрівський.

 

«Також планується установка фідерів у Селідовому, щоб ми "дострілювали" до Донецька сигналом нашої телевізії», - додав голова ОВЦА.

 

Павло Жебрівський зазначив, що відновлення українського мовлення на території області є одним із ключових завдань для адміністрації Донецької ОВЦА.

 

Нагадаємо, телевежу на горі Карачун було підірвано терористами минулого року. 30 квітня 2015 року фахівці добудували тимчасову польову телевежу на горі Карачун поблизу Слов'янська, завдяки чому відбувся запуск мовлення українських телеканалів.

 

У липні заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Андрусівсказав, що влада в області пріоритетним завданням вважає відбудову в максимально стислі терміни телевежі на горі Карачун поблизу Слов'янська.

 

11 серпня заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова  під час брифінгу «Звіт роботи комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення» повідомила, що  зараз замість зруйнованої вежі на горі Карачун поблизу Слов'янська, з якої забезпечувалось українське мовлення на міста Краматорськ і Слов'янськ, встановлена тимчасова: «Це тимчасова вежа, але завдяки тому, що вона на горі, це дає можливість мовити на 30-50 км».

 

У Міністерстві інформаційної політики планують на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі між Україною та самопроголошеними республіками  встановити потужні передавачі для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами. 

 

Водночас, лідери терористичної організації «ДНР» заявляли, що не дозволять українській владі організувати мовлення українських телеканалів на підконтрольній їй території, і організують «війну сигналів», аби глушити сигнал з української сторони.

 

Влітку 2014 року дев'ять аналогових передавачів безкоштовно надала Україні Польща. У лютому 2015 року стало відомо, що Литва готова передати Україні передавачі для налагодження телевізійного мовлення на підконтрольній терористами території. Про це ж заявив і Держдеп США.

 

У серпні 2015 року  Міністерство інформаційної політики (МІП) заявило про розміщення на Донбасі практично всього отриманого від західних партнерів обладнання, аби забезпечити українське мовлення у регіоні. Потреба ще є у десятках нових передавачів.

 

У серпні радник міністра інформаційної політики України Олександр Бригинець повідомив, що на горі Карачун у Донецькій області поблизу міста Слов'янська буде змонтовано нову телевежу замість тимчасової і відновлять телемовлення у цій частині області. 

 

«Детектор медіа»

Фото- 112.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду