В Адміністрації президента заперечили повідомлення про вплив на редакційну політику «Вестей»

В Адміністрації президента заперечили повідомлення про вплив на редакційну політику «Вестей»

30 Липня 2015
2197
30 Липня 2015
18:50

В Адміністрації президента заперечили повідомлення про вплив на редакційну політику «Вестей»

2197
В Адміністрації президента заперечили повідомлення про вплив на редакційну політику «Вестей»
В Адміністрації президента заперечили повідомлення про вплив на редакційну політику «Вестей»

Адміністрація Президента (АП) України спростовує інформацію джерел інтернет-видання «Українська правда» про те, що співробітники АП вичитують матеріали холдингу «Вести» перед публікацією. Про це повідомляє «УП» з посиланням на лист від АП.

 

В адміністрації глави держави повідомили, що інформація щодо впливу на зміст видань холдингу «Вести», опублікована «Українською правдою» 29 липня у матеріалі «Гужва продав свою частку у "Вестях" цивільній дружині Клименка», не відповідає дійсності.

 

«Адміністрація Президента не вичитує жодних текстів ЗМІ (окрім текстів інтерв'ю посадовців АПУ з метою уникнення неточностей)», - йдеться у листі.

 

У публікації «УП» йшлося про продаж головним редактором газети «Вести Ігорем Гужвою своєї частки у медіахолдингу «Вести Украина».  Видання називає покупцем Ольгу Семченко - екс-прес-секретаря колишнього міністра доходів і зборів  Олександра Клименка, який нині переховується у Росії. Джерела «УП» розповіли, що тепер в редакції вичитуванням текстів начебто займаються паралельно люди з АП та від Олександра Клименка.

 

«Це може свідчити про неофіційну угоду між владою та людьми Клименка, аби останній міг повернутися в Україну.Співрозмовники стверджують, що видання тепер планують зробити лояльним до президента. Начебто через критику влади з випуску зняли позаминулий випуск журналу "Вести. Репортер", який просто не вийшов», - повідомляло видання.

 

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва, який називав себе власником газети й холдингу, залишив медіхолдинг «Вести Украина», продавши свою частку, і звільнився з посади головного редактора газети. В офіційній заяві холдингу йдеться, що Ігор Гужва прийняв рішення припинити роботу в «Вести Украина» і продав свою частку корпоративних прав в медіахолдингу. У своєму зверненні до колективу він повідомив, що залишає посаду головного редактора газети «Вести»,  і подякував за спільну роботу.

 

Відповідно до заяви, офіційні права власності на всі активи медіахолдингу, а саме: телеканал UBR, радіостанцію «Вести», щоденну газета «Вести», сайт vest-ukr.com, а також журнал «Вести. Репортер», наразі належать кіпрській компанії Media Holding Vesti Ukraine. Раду директорів холдингу очолила Ольга Семченко, яку «Українська правда» називає екс-прес-секретарем колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому ЗМІ приписують власність медіахолдингу «Вести».  Видання також повідомляє, що «Ольга Семченко створювала "Вести" за гроші Клименка і була негласним "смотрящим" у виданні, яке записали на Гужву і підставних осіб».

 

Версія про те, що Олександр Клименко фінансує холдинг «Вести» була поширена в ЗМІ наприкінці 2014 року. Тоді ж згадувалося, що весь 2014 рік «Вестями» займалася екс-прес-секретар пана Клименка Ольга Семченко.

 

Нова очільниця медіахолдингу «Вести Украина» Ольга Семченко, яка після продажу частки Ігорем Гужвою і звільнення його з посади головреда газети «Вести» стала головою ради директорів, заявила про можливі кадрові зміни у колективі холдингу.  Вона також заявила, що звільнення пана Гужви з посади головного редактора газети «Вести» і продаж ним частки в холдингу є питанням другорядним, і обіцяла «поліпшити позиції медіахолдингу на українському медіаринку».

 

На момент створення медіахолдингу Ігоря Гужви у 2013 році холдинг мав назву  «Мультимедіа-інвест груп», а однойменне ТОВ входило в його структуру власності.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Ігоря Гужву підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн.

 

У липні  головний редактор газети «Вести» і керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» Ігор Гужва, який називає себе власником газети й холдингу, заявив, що податківці хочуть вручити йому повідомлення про підозру, як тільки він повернеться до України. На той момент він, за його словами, перебував у відпустці закордоном.

 

Як писала «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Вести» Державна фіскальна служба України (ДФС) проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України. 

 

З 1 серпня 2014 року засновником і видавцем газети «Вести» замість ТОВ «Вісті мас-медіа» стало ТОВ «Інновація і рішення». У жовтні 2014 року власником цієї компанії стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн.

 

Тим часом Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюєтьсядосудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

 

ЗМІ холдингу «Вести» неодноразово критикувалися медіаекспертами, у тому числі й «Детектор медіаю», за редакційну політику (газета «Вести», журнал «Вести. Репортер», телеканал UBR).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2197
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду