СБУ веде кримінальну справу щодо «Вести. Репортер» і оголосила в розшук екс-головреда журналу

СБУ веде кримінальну справу щодо «Вести. Репортер» і оголосила в розшук екс-головреда журналу

17 Червня 2015
5283

СБУ веде кримінальну справу щодо «Вести. Репортер» і оголосила в розшук екс-головреда журналу

5283
СБУ веде кримінальну справу щодо «Вести. Репортер» і оголосила в розшук екс-головреда журналу
СБУ веде кримінальну справу щодо «Вести. Репортер» і оголосила в розшук екс-головреда журналу

Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Про це у Головному слідчому управлінні Служби безпеки України повідомили у відповідь на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

У інформаційнорму запиті редакція просила уточнити, чи продовжується щодо журналу «Вести.Репортер» кримінальне провадження за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Також «Детектор медіа» запитувала, чи відкриті щодо холдингу «Мультимедіа інвест груп» (холдинг «Вести») інші провадження і які саме.

 

Як повідомляється у відповіді СБУ, «громадянин Російської Федерації, що виконував обов'язки головного редактора журналу "Вести. Репортер", організував розміщення у зазначеному засобі масової інформації матеріалів із закликами до вчинення дій, спрямованих на незаконну зміну меж території України».

 

 

Нагадаємо, починаючи з серпня 2014 року виконувачем обов'язків головного редактора «Вести. Репортер» був Дмитро Люкайтіс. Керівник медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігор Гужва підтвердив «Детектор медіа», що слідчі дії СБУ стосуються саме пана Люкайтіса. Нинішнім головним редактором «Вести. Репортер» є Гліб Простаков.

 

Із відповіді СБУ слідує, що 30 січня пану Люкайтісу було повідомлено про підозру у вчиненні злочину та оголошено у розшук у зв'язку із переховуванням від органів досудового слідства. 2 лютого Печерський райсуд Києва надав дозвіл на затримання Дмитра Люкайтіса та доставки його в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. «Досудове слідство триває», - зазначають в СБУ.

 

Як писала «Детектор медіа», щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

Нагадаємо, 11 вересня 2014 року в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки України провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва.

 

У свою чергу, газета «Вести» заявляє, що звинувачення у підтримці виданням сепаратизму та брудні джерела її фінансування не відповідають дійсності.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5283
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Storm
3236 дн. тому
Телекритика радуется... Так же к вам заглянуть могут. Беня, то не всесильный...
Uli
3236 дн. тому
Свободы слова в Украине после "евромайдана" по удивительной случайности становится все меньше! Уходит свобода слова не одна, а вместе с уровнем жизни каждого гражданина! Главным оружием нынешнего режима все чаще становится все возможные запреты, запугивание и топор!
Ром
3236 дн. тому
перед выборами решили издания прижимать? то 112 теперь Вести. Демократия епть
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду