Поновлено випуск друкованого видання «Говорит Донбасс»

Поновлено випуск друкованого видання «Говорит Донбасс»

6 Липня 2015
1997

Поновлено випуск друкованого видання «Говорит Донбасс»

1997
Поновлено випуск друкованого видання «Говорит Донбасс»
Поновлено випуск друкованого видання «Говорит Донбасс»

Журналісти та громадські активісти Донеччини поновили випуск інформаційного бюлетеня «Говорит Донбасс». Світ побачило 12-те число видання, яке інформуватиме читача про соціально значущі події регіону, повідомляє сайт Донецького прес-клубу.

 

Команда Донецького прес-клубу долучилася до проекту щодо підготовки та друку газети тому, щовважає, що саме зараз людям, які втратили свої домівки, близьких, роботу, звичне життя, кошти для існування, важливо не втрачати надію та мати чіткі орієнтири, що робити в тій чи іншій ситуації, «куди бігти», де і в кого просити по допомогу.

 

Ідея створення видання належить Донецькому відділенню громадської організації «Комітет виборців України» (КВУ). У березні 2014 року КВУ започаткував газету «Говорит Донецк». Кошти на видання збирали різними способами: це були й пожертви пересічних громадян, і підприємців, і допомога різних організацій. Випуск інформаційного бюлетеню було тимчасово припинено через брак фінансування.

 

Тепер продовжити вихід газети стало можливим за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» під назвою «Говорит Донбасс». Видання поширюється на території Донецької області, підконтрольній Україні. Розповсюдження взяли на себе волонтери КВУ.

 

Видання «Говорит Донбасс» розраховане насамперед на населення, яке є споживачем традиційних медіа - газет, радіо, телебачення. Ці люди не є користувачами інтернету, тому отримують менше оперативних та достовірних соціально важливих матеріалів, які б сталися їм у нагоді щодня. Бюлетень є джерелом неупередженої інформації про події на Донбасі, нововведення української влади, корисних контактних даних для людей, постраждалих внаслідок війни, а також є доступним ресурсом, де розвінчуються пропагандистські міфи.

 

«Кожен, хто розуміє важливість такого контенту для пересічних громадян, які часто є заручниками пропаганди, може допомогти в поширенні цієї інформації серед людей старшого покоління. Якщо маєте можливість і бажання донести достовірну корисну інформацію людям, постраждалим від інформаційної інтоксикації, ви можете скачати pdf-файли чергового бюлетеня з нашого сайту та поширити їх у зручний для вас спосіб. Розішлете ви бюлетень базою своїх контактів, повісите на вашому сайті, зробите посилання у соціальних мережах, роздрукуєте і роздасте людям чи то просто прочитаєте і розповісте знайомим - за все ми будемо вдячні вам», - закликає Донецький прес-клуб.

 

Надати фінансову допомогу для подальших випусків інформаційного бюлетеня «Говорит Донбасс» можна за реквізитами:

Отримувач: Донецька обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України»;

Р/р: 26001000098524 у ПАТ «Укрсоцбанк»;

МФО банку: 300023;

ЄДРПОУ: 25337700;

Призначення платежу: добровільне пожертвування, без ПДВ.

 

Нагадаємо, волонтерська група «Солдатська пошта» ініціювала випуск газети «Східний фронт» для 72-ї окремої механізованої бригади (ОМБР) у місті Волноваха Донецької області. Про це «Детектор медіа» повідомила керівник волонтерської групи Олена Мокренчук, підтвердивши інформацію, поширену у Facebook. Наразі вийшло два випуски 4-сторінкової газети.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду