Окупаційна влада Криму визначилась з керівником новостворюваного кримськотатарського каналу

Окупаційна влада Криму визначилась з керівником новостворюваного кримськотатарського каналу

27 Травня 2015
2066
27 Травня 2015
17:48

Окупаційна влада Криму визначилась з керівником новостворюваного кримськотатарського каналу

2066
Окупаційна влада Криму визначилась з керівником новостворюваного кримськотатарського каналу
Окупаційна влада Криму визначилась з керівником новостворюваного кримськотатарського каналу

Сьогодні, 27 травня, представник окупаційної влади Криму, голова так званого «державного комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Криму» Заур Смирнов заявив, що на посаду керівника нової, провладної кримськотатарської телерадіокомпанії «Миллет» буде рекомендований директор департаменту кримськотатарських і національних програм телеканалу «Первый крымский»  Сейран Мамбетов. Про це повідомляє кримськотатарське видання «15 минут».

 

За словами пана Смирнова, зараз йде підбір кадрів на новий телеканал. Розпорядженням так званого «голови Криму» Сергія Аксьонова створено громадську раду телеканалу.

 

«Ми будемо рекомендувати громадській раді, щоб саме Сейран Мамбетов, керівник департаменту кримськотатарських і національних програм телеканалу «Первый крымский», очолив новий канал і займався підбором кадрів, і вів усі роботу, яка знаходиться в зоні відповідальності керівника каналу», - сказав Заур Смирнов.

 

Як повідомляа «Детектор медіа», 23 квітня  глава окупаційної влади Криму, так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Общественной крымскотатарской телерадиокомпании» (ОКТРК), на яку планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету.

 

Пізніше «віце-прем'єр» окупаційного кримського уряду Руслан Бельбек повідомив, що новостворений в окупованому Росією Криму провладний кримськотатарський телеканал матиме назву «Миллет», що з кримськотатарської перекладається як «народ», а радіостанція - «Ветан», що означає «батьківщина». Як повідомляло видання «Крым.Реалии», директором нового провладного кримськотатарського телеканалу міг стати журналіст Рустам Аріфджанов.

 

Вперше про необхідність створення «громадської кримськотатарської телерадіокомпанії» (ГКТРК) замість закритого кримськотатарського каналу ATR «влада» Криму заявила 2 квітня.

 

З 1 квітня кримськотатарські телеканали ATR і Lale, радіостанції Meydan і «Лідер» змушені були припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнагляд тричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки». 19 березня, «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2066
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду