Роскомнагляд заявив, що кримськотатарською мовою мовить навіть інформагентство одіозного Дмитра Кисельова

Роскомнагляд заявив, що кримськотатарською мовою мовить навіть інформагентство одіозного Дмитра Кисельова

15 Травня 2015
1965
15 Травня 2015
09:38

Роскомнагляд заявив, що кримськотатарською мовою мовить навіть інформагентство одіозного Дмитра Кисельова

1965
Роскомнагляд заявив, що кримськотатарською мовою мовить навіть інформагентство одіозного Дмитра Кисельова
Роскомнагляд заявив, що кримськотатарською мовою мовить навіть інформагентство одіозного Дмитра Кисельова

Роскомнагляд РФ надав у відповідь на запити перелік ЗМІ, які видаються або мовлять кримськотатарською мовою - серед медій, заявлених відомством, як «ЗМІ, що мовлять кримськотатарською мовою», виявилося міжнародне інформагентство (МІА) «Россия сегодня», очолюване Дмитром Кисельовим,  та інші. Про це повідомляє видання «Аргументы недели - Крым».

 

Наприкінці квітня у відповіді на інформаційний запит керівництва кримськотатарського телеканалу ATR, Роскомнагляд заявив, що АТR - не єдиний телеканал, який веде мовлення кримськотатарською мовою. У документі міститься інформація про те, що в Криму працює 5 телеканалів, 8 радіоканалів і близько 10 друкованих видань кримськотатарською мовою.

 

Видання «Аргументи тижня - Крим» надіслало до Роскомнагляду інформаційний запит з проханням уточнити, про які саме засоби масової інформації йде мова. Приводом для відповідного звернення стало активне обговорення теми в соціальних мережах - користувачі обурилися опублікованою інформацією: багато хто стверджував, що такої кількості кримськотатарських ЗМІ в Криму немає і ніколи не було.

 

У відповіді на запит керівник Управління Сергій Худолєй заявив, що в Криму зареєстровано навіть не 25, а 30 ЗМІ кримськотатарською мовою. До відповіді був також прикріплений повний перелік відповідних радіостанцій, телекомпаній та друкованих ЗМІ. До переліку увійшли телеканали: «Северный Крым», «Крым 24», «Первый крымский», «Тонус», «КТВ», а також низка радіостанцій, газет і журналів, зазначає видання. «Варто відзначити, що, виходячи з відповіді керівництва відомства, малися на увазі всі ЗМІ, в яких хоча б іноді можна побачити контент кримськотатарською мовою», - пише видання.

 

Нагадаємо, з травня відновила роботу інформаційна редакція кримськотатарського телеканалу ATR, який припинив мовлення 1 квітня через кількаразові відмови Роскомнагляду в перереєстрації каналу за російським законодавством. Нові сюжети щодня публікуються на сайті каналу. Після припинення мовлення з каналу ATR не пішов жодний співробітник. Не може приступити до роботи лише оператор Ескендер Небієв, якого окупаційна влада Криму обшукала та затримала 20 квітня в рамках так званої «справи 26 лютого». 22 квітня суд арештував пана Небієва на два місяці.

 

1 квітня припинив роботу не лише телеканал ATR, а й інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер». 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима. 

 

Водночас 27 квітня голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що кримськотатарський телеканал ATR був відключений за ініціативою не російської влади, а самих власників каналу, і підтвердив, що відомство готове зареєструвати канал. 

 

23 квітня так званий «прем'єр-міністр» Сергій Аксьонов підписав указ про створення «Общественной крымскотатарской телерадиокомпании» (ОКТРК), на яку планується виділити більше 177 млн. руб. (близько 79 млн грн) з федерального бюджету. 27 квітня стало відомо, що новий провладний кримськотатарський телеканал у Криму називатиметься «Міллет», радіо - «Ветан».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1965
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду