У Криму обшукали і затримали оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва

У Криму обшукали і затримали оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва

21 Квітня 2015
2211

У Криму обшукали і затримали оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва

2211
У Криму обшукали і затримали оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва
У Криму обшукали і затримали оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва

20 квітня в окупованому Російською Федерацією Криму провели обшук помешкання оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва, а його самого затримали в рамках «справи 26-го лютого». Про це повідомляє видання «Крым.Реалии» з посиланням на заступника генерального директора телеканалу Лілії Буджурову.

 

«Ескендеру інкримінують участь у мітингу 26 лютого», - написала пані Буджурова на своїй сторінці у Facebook.

 

Інший журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Ескендер Небієв був затриманий Слідчим комітетом Росії.

 

«Справу веде Булат Равильович Азізов. Тут мабуть особливий цинізм у тому, щоб справи проти кримських татар вели казанські. Слідчий у справі - Павло Нікель. Теж молодець. Затримання після заходу сонця, як і рано вранці - це ж саме воно», - написав він у Faceebook.

 

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Внаслідок зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу, за якою було заарештовано декілька осіб.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 11 квітня у місті Сімферополі в окупованому Росією Криму співробітники Центру з протидії екстремізму провели обшук у будинку відеооператора Амета Умерова, який кілька років тому працював оператором телеканалу ATR, а зараз займається зйомкою весіль. За словами друзів і колег пана Умерова, підставою для проведення обшуку стали висловлювання оператора в одній із соціальних мереж на політичну тему, в яких він критикував дії російської влади в Криму. Співробітники Центру з протидії екстремізму вивчили вміст комп'ютера і перевірили відеотехніку, але нічого забирати не стали. Після обшуку пана Умерова відвезли в сімферопольське управління Центру для допиту.

 

З 1 квітня всі ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR - розважально-інформаційний телеканал ATR і дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер», інтернет-видання «15 минут» - змушені припинити свою діяльність, оскільки станом на 31 березня жодне з цих медіа не змогло перереєструватися в окупованому Росією Криму за російським законодавством. Роскомнаглядтричі повертав їм документи без розгляду, щоразу знаходячи в них нові «помилки», які не помітив раніше. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR недопустима.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду