НМПУ закликала згадати  у Всесвітній день свободи преси загиблих журналістів

НМПУ закликала згадати у Всесвітній день свободи преси загиблих журналістів

3 Травня 2015
2179
3 Травня 2015
14:24

НМПУ закликала згадати у Всесвітній день свободи преси загиблих журналістів

2179
НМПУ закликала згадати  у Всесвітній день свободи преси загиблих журналістів
НМПУ закликала згадати  у Всесвітній день свободи преси загиблих журналістів

Незалежна медіа-профспілка України у Всесвітній день свободи преси закликала згадати загиблих журналістів та представників ЗМІ, які зазнали нападів, переслідувань і утисків. Про це повідомляється на сайті НМПУ.

 

«Цьогоріч українські журналісти, як ніколи, відчули потребу у свободі преси», - зазначається в заяві організації.

 

За 2014 рік в Україні загинуло 8 журналістів як українських, так і іноземних. Кілька працівників ЗМІ загинуло вже цього року. Більшість з них пішли з життя на території проведення неоголошеної війни на Донбасі. За рік цього протистояння понад 40 медійників побували в полоні. Кілька журналістів перебуває там і зараз. Тож фактично всі місцеві журналісти, прихильні до демократичних свобод, змушені були виїхати з окупованої території через загрози життю та здоров'ю.

 

Багато видань припинили своє існування через тиск на редакційні колективи, присвоєння або псування майна чи економічну неможливість евакуювати ЗМІ на українські території.

 

У гарячих точках по всьому світу також триває «сезон полювання» на журналістів, вони досі залишаються мішенню для відстрілу, викрадень, кидань за грати та переслідувань у всіх куточках світу в трагічних масштабах.


Нагадаємо, Всесвітній день свободи преси відзначається щорічно з 1992 року.  Він покликаний нагадати суспільству, що журналісти, виконуючи свою місію, залежать лише від читача й телеглядача, і що тиск з боку влади просто неприпустимий. Цензура, створення перешкод для обміну інформацією, залякування та пряме втручання в діяльність ЗМІ є загрозою демократії, розвитку та загальній безпеці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду