В рамках київського кінофестивалю #KISFF2015 покажуть сім фільм про демократію і свободу слова

В рамках київського кінофестивалю #KISFF2015 покажуть сім фільм про демократію і свободу слова

22 Квітня 2015
1738
22 Квітня 2015
17:12

В рамках київського кінофестивалю #KISFF2015 покажуть сім фільм про демократію і свободу слова

1738
В рамках київського кінофестивалю #KISFF2015 покажуть сім фільм про демократію і свободу слова
В рамках київського кінофестивалю #KISFF2015 покажуть сім фільм про демократію і свободу слова

Спеціальною подією Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів #KISFF2015, який проходитиме 22-26 квітня, стане блок фільмів з політичним забарвленням «Кулуари», який покажуть 24 квітня. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

Гостям фестивалю продемонструють  7 фільмів, присвячених темам політики, демократії та свободи слова. Спецпоказ розпочнеться 24 квітня о 16.00 в столичному кінотеатрі «Кінопанорама».

 

Організатори нагадують, що тема політики і кіно завжди були пов'язані.

 

«Кіно - це найсильніший інструмент пропаганди» - казав Гебельс, «Найважливішим серед мистецтва для нас є кіно» - декламував Ленін, саме Муссоліні створив студію Чінечіта в Римі, де творили італійські класики - Фелліні, Пазоліні, Де Сіка. Хоч з появою цифрової ери кіно здавалось би втрачає свою силу «впливати на маси», але це скоріше затишшя перед бурею, аніж забуття. Тому немає нічого дивного, що кіно не тільки є елементом пропаганди чи маніпуляції а і інструментом демонстрації цих процесів, та рефлексій на теми політичного свавілля, абсурдності бюрократичних машин чи свободи слова!», - зазначили в прес-службі.

 

Водночас саме короткий метр як найбільш незалежний напрямок в кінематографі є «рупором протистояння політичній машині».

 

Стрічка «Дисципліна» швейцарського режисера Крістофа М. Сабера розкриє крихкість суспільного договору. Фільм «Країна кроликів» Нікола Майдака та Анни Неделькович із Сербії покаже «ідеальну» демократію у вигаданій країні кроликів. Стрічка «Манія величі» канадця Вінсента Бірона стосується прощання із кріслом мера, у картині «Другий віце-спікер» Максімеліана Ван Аертріка, знятій у парламенті Швеції, надається критичний погляд на політику і способи опору в парламенті.

 

Фільм «Вечеря не для всіх» Нассоса Вакаліса, знятий у копродукції Греції та США, зображує соціополітичну алегорію людського суспільства у його нескінченній боротьбі за виживання і розвиток. Проект «Демократія» Борйя Кобеги з Іспанії розповість про менеджера компанії , котрий пропонує сміливий план, як підняти моральний дух працівників. Стрічка ж «Démontable» Дуве Дікстра з Нідерландів показує абсурдність взаємозв'язку між повсякденним життям і глобальними новинами у грайливій формі.

 

«Часто в кіно ми краще підмічаємо процеси, що у житті проходять повз нашу увагу. Наш кінопоказ дає можливість подивитись на права людини та демократію крізь призму телекамери. Де вимисел, а де правда? Споглядаючи гру акторів, ми пропонуємо задуматись, а на скільки ми самі, реалізовуючи наші права, можемо бути режисерами власного життя?» - коментує координатор освітніх програм Центру Громадянських Свобод Назарій Боярський.

 

Партнери програми: Центр Громадянських Свобод та Норвезький Гельсінський Комітет.

 

Нагадаємо, в рамках четвертого Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів #KISFF2015 будуть показані майже дві сотні короткометражних фільмів з усього світу, відбудуться кіношкола і майстерня допомоги режиссерам. Також на фестивалі буде показано добірку стрічок на ЛГБТ-тематику.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1738
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду