detector.media
22.04.2015 17:12
В рамках київського кінофестивалю #KISFF2015 покажуть сім фільм про демократію і свободу слова
В рамках київського кінофестивалю #KISFF2015 покажуть сім фільм про демократію і свободу слова

Спеціальною подією Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів #KISFF2015, який проходитиме 22-26 квітня, стане блок фільмів з політичним забарвленням «Кулуари», який покажуть 24 квітня. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

Гостям фестивалю продемонструють  7 фільмів, присвячених темам політики, демократії та свободи слова. Спецпоказ розпочнеться 24 квітня о 16.00 в столичному кінотеатрі «Кінопанорама».

 

Організатори нагадують, що тема політики і кіно завжди були пов'язані.

 

«Кіно - це найсильніший інструмент пропаганди» - казав Гебельс, «Найважливішим серед мистецтва для нас є кіно» - декламував Ленін, саме Муссоліні створив студію Чінечіта в Римі, де творили італійські класики - Фелліні, Пазоліні, Де Сіка. Хоч з появою цифрової ери кіно здавалось би втрачає свою силу «впливати на маси», але це скоріше затишшя перед бурею, аніж забуття. Тому немає нічого дивного, що кіно не тільки є елементом пропаганди чи маніпуляції а і інструментом демонстрації цих процесів, та рефлексій на теми політичного свавілля, абсурдності бюрократичних машин чи свободи слова!», - зазначили в прес-службі.

 

Водночас саме короткий метр як найбільш незалежний напрямок в кінематографі є «рупором протистояння політичній машині».

 

Стрічка «Дисципліна» швейцарського режисера Крістофа М. Сабера розкриє крихкість суспільного договору. Фільм «Країна кроликів» Нікола Майдака та Анни Неделькович із Сербії покаже «ідеальну» демократію у вигаданій країні кроликів. Стрічка «Манія величі» канадця Вінсента Бірона стосується прощання із кріслом мера, у картині «Другий віце-спікер» Максімеліана Ван Аертріка, знятій у парламенті Швеції, надається критичний погляд на політику і способи опору в парламенті.

 

Фільм «Вечеря не для всіх» Нассоса Вакаліса, знятий у копродукції Греції та США, зображує соціополітичну алегорію людського суспільства у його нескінченній боротьбі за виживання і розвиток. Проект «Демократія» Борйя Кобеги з Іспанії розповість про менеджера компанії , котрий пропонує сміливий план, як підняти моральний дух працівників. Стрічка ж «Démontable» Дуве Дікстра з Нідерландів показує абсурдність взаємозв'язку між повсякденним життям і глобальними новинами у грайливій формі.

 

«Часто в кіно ми краще підмічаємо процеси, що у житті проходять повз нашу увагу. Наш кінопоказ дає можливість подивитись на права людини та демократію крізь призму телекамери. Де вимисел, а де правда? Споглядаючи гру акторів, ми пропонуємо задуматись, а на скільки ми самі, реалізовуючи наші права, можемо бути режисерами власного життя?» - коментує координатор освітніх програм Центру Громадянських Свобод Назарій Боярський.

 

Партнери програми: Центр Громадянських Свобод та Норвезький Гельсінський Комітет.

 

Нагадаємо, в рамках четвертого Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів #KISFF2015 будуть показані майже дві сотні короткометражних фільмів з усього світу, відбудуться кіношкола і майстерня допомоги режиссерам. Також на фестивалі буде показано добірку стрічок на ЛГБТ-тематику.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY