У Японії знайшли рідкісне столітнє аніме

У Японії знайшли рідкісне столітнє аніме

6 Травня 2024
2139
6 Травня 2024
18:25

У Японії знайшли рідкісне столітнє аніме

2139
Восьмихвилинний німий фільм зняла компанія, яка продавала зубні щітки, для пропаганди профілактики карієсу.
У Японії знайшли рідкісне столітнє аніме
У Японії знайшли рідкісне столітнє аніме

У Японії знайшли фільм у жанрі аніме, створений близько століття тому, який проливає нове світло на цю індустрію. Про це повідомляє NHK.

Фільм без звуку під назвою «Здоров'я зубів», який триває 8,5 хвилини, зняли приблизно в 1923 році. Його виявили серед речей покійного затятого кіномана.

Фільм зняла компанія, яка продавала зубні щітки та інші предмети першої потреби, як освітній фільм, покликаний підвищити поінформованість про профілактику карієсу. У фільмі зображено дитину, яка їсть ножем та виделкою. Також показано, як інша дитина щось їсть, дістаючи їжу з сумки.

За словами одного з експертів, сьогодні збереглося лише кілька фільмів тієї епохи, тому виявлена робота дуже допоможе зрозуміти виробництво тогочасного аніме.

У нинішній компанії Lion стверджують, що робота належить творцеві анімації з початку ХХ століття Китаямі Сейтаро. Він започаткував анімаційну компанію, в якій працювали провідні діячі галузі. Онук Китаями Ясуд Такесі стверджує, що шрифт, використаний у виявленому фільмі, нагадує почерк Китаями.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду