ОМКФ-2015 отримав 670 заявок на участь у своїх конкурсних програмах

ОМКФ-2015 отримав 670 заявок на участь у своїх конкурсних програмах

21 Квітня 2015
2675
21 Квітня 2015
15:16

ОМКФ-2015 отримав 670 заявок на участь у своїх конкурсних програмах

2675
ОМКФ-2015 отримав 670 заявок на участь у своїх конкурсних програмах
ОМКФ-2015 отримав 670 заявок на участь у своїх конкурсних програмах

Минулого тижня відбіркова комісія Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ)-2015 завершила прийом заявок на участь у конкурсних программах. Усього організатори отримали 670 фільмів з 75 країн, повідомляється на сайті кінофестивалю.

 

Зокрема комісія отримала на розгляд 163 стрічки українського виробництва або в копродукції з Україною. 150 з них - короткометражки, значна кількість з них розповідає про події Революції Гідності та АТО на сході України.

 

Лідерами за кількістю заявок традиційно стали Німеччина, Франція, Італія, Велика Британія, Росія, США та Іспанія. Також комісія отримала кінострічки з Аргентини, Чилі, Китаю, Мексики, Куби, Бангладешу, Фінляндії, Марокко, Косово, Люксембургу, Нової Зеландії, Філіппін, Південної Кореї, Шрі-Ланки та інших країн.

 

«З кожним роком географія конкурсної програми Одеського фестивалю зростає, що свідчить про те, що ОМКФ стає відомим фестивальним майданчиком у найвіддаленіших країнах, а також дозволяє своєї аудиторії розширити горизонти глядацького досвіду і відкривати фільми екзотичних кінематографій», - зазначили в прес-службі.

 

Відбір здійснювався програмним відділом і відбірковою комісією ОМКФ. Організатори нагадали, що у Міжнародний конкурс традиційно увійдуть 12 фільмів з 12 різних країн. Список учасників Міжнародної і Національної конкурсних програм буде оголошений за місяць до початку фестивалю - 10 червня.

 

«Ми отримали більше заявок, ніж у минулому році, і значно більше, ніж в 2013-му. Це лише доводить той факт, що фестиваль продовжує розвиватися, набирає значущості для кінопрофесіоналів і розширює свою географію. Варто також відзначити, що другий рік поспіль нам присилають в конкурс картини, вже відзначені призами фестивалів класу А. Кількість фільмів високої художньої якості, при цьому абсолютно різних, дозволить нам створити цікаву глядацьку програму з міжнародними та європейськими прем'єрами» - зазначає програмний директор ОМКФ Антельм Відо.

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 10 - 18 липня 2015 року. Захід вже відкрив акредитацію журналістів і представників ЗМІ. Наприкінці минулого року стартуав Перший онлайн-кінофестиваль ОМКФ-Digital. У конкурсній програмі короткого метра ОМКФ-Digital брали участь 24 стрічки з усього світу. Першість здобула французька картина «Поки залишаються рушниці» Каролін Пожжі і Жонатана Вінеля

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду