ЄС закликає до незалежного і прозорого розслідування вбивств Сухобока, Бузини і Калашникова

ЄС закликає до незалежного і прозорого розслідування вбивств Сухобока, Бузини і Калашникова

17 Квітня 2015
3086
17 Квітня 2015
23:36

ЄС закликає до незалежного і прозорого розслідування вбивств Сухобока, Бузини і Калашникова

3086
ЄС закликає до незалежного і прозорого розслідування вбивств Сухобока, Бузини і Калашникова
ЄС закликає до незалежного і прозорого розслідування вбивств Сухобока, Бузини і Калашникова

У Європейському Союзі засуджують убивства українського журналіста Сергія Сухобока, письменника Олеся Бузини та колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова і закликають владу провести незалежне та прозоре розслідування цих злочинів. Про це заявила Майа Косьянчич - речник верховного представника ЄС питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, передає УНІАН.

 

«Ми засуджуємо нещодавні вбивства журналістів Олеся Бузини і Сергія Сухобока та колишнього депутата Олега Калашникова. Ми закликаємо до незалежного та прозорого розслідування всіх цих випадків, щоб відповідальні за них були притягнуті до відповідальності», - заявила пані Косьянчич.

 

Вона також висловила співчуття родичам та друзям загиблих.

 

Крім того, речник нагадала про важливість свободи слова та незалежності засобів масової інформації, включаючи безпеку журналістів.

 

Нагадаємо, 16 квітня близько 13.30 у Києві було вбито скандально відомого українського журналіста Олеся Бузину. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства Бузини його професійну діяльність. Комітет захисту журналістів, «Репортери без кордонів» та ОБСЄ стурбовані вбивством Олеся Бузини та закликають українську владу розслідувати цю справу якнайшвидше.

 

15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников. Його застрелили у власному під'їзді. Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що слідство розглядатиме кілька версій вбивства, серед них: політична діяльність Калашникова, в тому числі пов'язана з участю в організації, фінансуванні та модерації так званого антимайдану в Маріїнському парку; його бізнес-інтереси і в тому числі питання позик і боргів; особистісні відносини; вбивство з метою пограбування; інші версії вбивства.

 

16 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронних органів швидкого і прозорого розслідування убивств цих громадян.

 

У Державному департаменті США засудили вбивства Олеся Бузини та колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 16 квітня міліція підтвердила обставини вбивства Сергія Сухобока - його вбили двоє п'яних молодих сусідів, з якими він певний час конфліктував. Правоохоронці виявили підозрюваних осіб за місцем мешкання.  Слідчим відділом Дніпровського районного управління розпочато кримінальне провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Відносно затриманих обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, слідчі дії тривають.

 

«Детектор медіа»

Фото - Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3086
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду